Veilig Amsterdam


: Werkt jongerenwerk in Slotervaart?

rembrandtpark


* Jeugdcriminaliteit en risicojongeren

*

20 mei 2008

Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch is blij met de conclusie van de Rekenkamer Amsterdam, dat jongerenwerk en jongerencentra in de negen onderzochte stadsdelen van 2002-2006 niet waren toegerust om overlastjongeren greep te laten krijgen op hun leven.

Marcouch beaamt dit: criminele jongeren horen bij de politie, overlastjongeren krijgen te maken met de straatcoaches en de gezinsbezoekers en risicokinderen zonder structuur krijgen hulp van de 8tot8-jongerencoaches. Het jongerenwerk is er voor de gewone jongere die zijn vrije tijd wil organiseren, stelt Marcouch.

Het recente rapport van de Rekenkamer wijst er ook op dat de stadsdelen met de meeste jongeren het poverste aanbod hebben. Van de ruim 140 fitnesscentra liggen er slechts negen in Slotervaart. Marcouch vindt echter dat de Slotervaartse jongeren in naburige stadsdelen voldoende aan hun trekken komen: 'het Mercatorzwembad ligt naast het Rembrandtpark, op loopafstand van Overtoomse Veld' en De Meervaart ligt enkele tramhaltes van station Lelylaan.'