Persoonalarmering, maar door weinig mensen gebruikt.

20/05/2008 15:17

Divi Systems

Er zijn in Nederland ruim 790.000 patiënten die voldoen aan de indicatie criteria bij zorgverzekeraars voor de verstrekking van Persoonsalarmering. Dit is een optelsom van het aantal mensen, dat een geïndiceerde aandoeningen hebben.

Momenteel maken er slechts 90.000 mensen gebruik van persoonsalarmering, dat houdt in dat 700.000 mensen geen gebruik maken van dergelijk systeem. Volgens de College voor zorgverzekeringen zijn er in 2006, 59.700 hulpmiddelen voor signalering en alarmering verstrekt, overige zijn particulier aangeschaft of vanuit de gemeente verstrekt.

De huidige 90.000 gebruikers van persoonsalarmering systemen gebruiken voornamelijk een vaste telefoonaansluiting. Met een vaste persoonsalarmeringssysteem kan de gebruiker slechts 30 meter verwijdert van zijn huis alarmeren. Het systeem werkt niet als de stroom uitvalt. Bij Internet Bellen (VOIP) is het systeem afhankelijk van de grilligheid van een internet verbinding.

Dé oplossing is mobiele persoonsalarmering van RESQ24. Het toestel is uitgerust met GPS en GSM technologie en is eenvoudig te bedienen. De alarmcentrale van RESQ24 beantwoord 24 uur per dag 7 dagen per week de service- en noodoproepen.

Mobiele persoonsalarmering sluit perfect aan op het huidig beleid in de gezondheidzorg. De gebruiker van mobiele persoonsalarmering kan ook hulp inschakelen buitenhuis, kan daardoor langer zelfstandig wonen, kan hulp inschakelen met één druk op de knop en is niet afhankelijk van de grilligheid van internet telefonie.

Basis van de berekening

Het aantal van 790.000 personen die last hebben van de volgende aandoeningen of de gevolgen daarvan; COPD 316.400, Hartfalen 179.900, Epilepsie 61.000, Diabetis Mellitus Type 1, 74.000, Carcinoom met metastasen, CVA 216.500, TIA of in bezit zijn van een Scootmobiel 200.000. Verder heeft divi systems in haar berekening meegenomen dat er dubbele aandoening in zouden kunnen zitten en het totaal naar beneden gebracht, iemand met hartfalen kan ook last hebben van epilepsie.

In de 790.000 zijn nog niet meegeteld de persoonsalarmering op basis van sociale indicatie worden verstrekt, dan moet u denken aan Angst aanvallen, isolatie enzovoorts.

De cijfers zijn gebaseerd op gegevens uit het Nationaal kompas Volksgezondheid 2006 van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en zijn een schatting op basis van vijf huisartsenregistraties.

De gebruikte indicatie criteria, is afkomstig van de zorgverzekeraars en de ZVW Regeling Zorgverzekering Hulpmiddelen. Van sommige aandoeningen waren op tijd van publicatie geen cijfers bekend en ligt dit cijfer dus in werkelijkheid nog hoger.

REQ24 is een product van Divi systems Ltd.

RESQ24 is een persoonalarmering systeem waarbij gebruik wordt gemaakt van GPS/GSM technologie. De gebruiker kan in principe overal ter wereld met een druk op de knop hulpvragen. De gebruiker wordt dan te woord gestaan door een Nederlandse meldkamer die gelijk ook de geografische positie op zijn scherm heeft. Daarnaast heeft de meldkamer ook basis medische gegevens bij de hand om zo eventuele hulpdiensten direct de juiste informatie over medische geschiedenis kan gegeven.

Over Divi Systems Ltd.

Divi systems ltd. is sinds 31 augustus 2006 actief op de Nederlandse markt op het gebied van telecommunicatie en informatie technologie. Divi systems is onder andere leverancier van hardware, software, ADSL, DSL, voip, Ip-pbx, VPN en audio / video streaming diensten.

Divi systems ltd. heeft on-shore als ook off-shore een ontwikkeling en programmeurs afdeling, vanaf concept tot werkende software kan worden geleverd. Er worden over de wereld partners gezocht om mee samen te werken. Vaak wordt de samenwerking gezocht in een pragmatische aanpak waarbij " the best of both World" samen komen.

Primaire industry focus van Divi systems is healthcare, aviation, travel en publishing. Divi systems profileert zich als integrator van hardware, software en uiteindelijke toepassing en alles op basis van information engineering, immers is in deze tijd informatie goud waard. Divi systems maakt gebruikt van server housing faciliteiten in Amsterdam en in de Verenigde staten en werkt voornamelijk op .net technologie.





http://www.divisystems.com