Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 20 mei

Nieuwsberichten 20 mei

Regio, 20-05-2008

Aanhouding na brandstichting
HAARLEM, 19 mei - De politie heeft rond 09.00 uur twee 14-jarige jongens en een 14-jarig meisje aangehouden uit Aerdenhout, Velserbroek en Haarlem. Het stel had naast de ingang van een tunneltje aan de Rijklof van Goensplein een brandje gesticht. De aanleiding van de brandstichting was dat ze zich verveelden omdat ze een uur vrij hadden van school. De ouders zijn ingelicht.
De drie hebben allemaal een proces-verbaal gekregen en mogen zich binnenkort melden bij Bureau HALT voor een taakstraf.

Brand in pand
NIEUW-VENNEP, 20 mei - Rond 03.00 uur werd een brand gemeld in een pand aan de Korenaarstraat. Bij aankomst zag de politie vlammen uit het dak komen op de plek waar een magazijn gevestigd zit. De brandweer heeft de brand geblust. Het magazijn is totaal uitgebrand. Er is mogelijk sprake van brandstichting. Het pand staat leeg en wordt binnenkort gesloopt. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek ingesteld.

Diefstal bamboe
HOOFDDORP, 19 mei - Bij de politie kwam rond 19.00 uur een melding binnen dat een boswachter in het Haarlemmeerse Bos twee personen had aangesproken die bamboe aan het stelen waren. Bij aankomst trof de politie een vrouw aan. Haar partner was met de bamboe in de auto weggereden. De politiemensen troffen even later de man aan op de parkeerplaats. De bamboe had hij al weggegooid. De 29-jarige vrouw en 28-jarige man uit Hoofddorp verklaarden dat ze de bamboe hadden gestolen omdat deze niet in het tuincentrum te koop was. Beiden zijn aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs in beslag genomen
WIJK AAN ZEE, 19 mei - Politiemensen controleerden omstreeks 21.30 uur een personenauto op de Van Ogtropweg. De bestuurder, een 44-jarige Beverwijker, bleek alcohol te hebben gedronken. Bij de ademanalyse blies hij een promillage van 1,48. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Dieven aangehouden
ZANDVOORT, 19 mei - Rond 11.30 uur kregen politieagenten een melding dat twee mannen met een geprepareerde tas een spijkerbroek uit een winkel in de Haltestraat probeerden te stelen. De politie kon de mannen in de Kerkstraat aanhouden. Het gaat om twee mannen uit Polen van 21 en 28 jaar oud. De geprepareerde tas is in beslag genomen. De mannen zijn aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsersbotsing met letsel
ZANDVOORT, 20 mei - Politieagenten behandelden omstreeks 11.00 uur een aanrijding op het fietspad richtingNoordwijk. Een 57-jarige fietser uit Amstelveen kwam door een nog onbekende oorzaak frontaal in botsing met een 69-jarige fietser uit IJmuiden. Beide heren reden op een racefiets. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis met borst- en rugklachten.
De politie stelt een onderzoek in.

Vandalen aangehouden
ZANDVOORT, 19 mei. Rond 22.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat twee mannen vernielingen hadden aangericht op het terras van een strandpaviljoen aan de Boulevard Barnaart. De verdachten hadden een omheining van het terras vernield en tegen bloembakken en parasols staan trappen. Getuigen verwezen de politie welke kant de mannen waren opgelopen. De politie heeft de twee mannen, van 19 en 20 jaar oud en afkomstig uit Dorsten, aangehouden. Zij zijn ingesloten en zullen worden verhoord.