Persberichten 20/05 middag

Regio, 20-05-2008

Nieuwveen Aanhoudingen na diefstal uit schuur De politie heeft dinsdag 20 mei rond 03.00 uur drie mannen aangehouden voor diefstal uit een schuur van een woning aan de Korenveldweg. Een getuige meldde de politie dat hij de drie zag rondstruinen en het niet vertrouwde. De politie onderschepte de auto waarin ze reden op de Schoterweg. In de auto lag elektrisch gereedschap en een diepvrieslade met daarin diepgevroren etenswaren. Een duidelijke verklaring bleef uit. Intussen werd ontdekt dat de aangetroffen goederen kwamen uit de niet afgesloten schuur. De drie, een 23 jarige man uit Leiderdorp en twee mannen uit Alphen aan den Rijn van 27 en 31 jaar, werden daarop aangehouden en zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Politie zoekt gedupeerden van diefstallen In de auto van de verdachten trof de politie later meerdere koffers met gereedschap aan. Deze zijn waarschijnlijk afkomstig uit andere schuren. De bewoner van de Korenveldweg herkende die nacht nog zijn gereedschap en diepvrieslade. Van de overige gestolen koffers is echter nog geen aangifte gedaan bij de politie. De politie verzoekt gedupeerden dit alsnog te doen.

Waddinxveen Automobilist bekneld Dinsdag 20 mei vond om 08.40 uur een aanrijding plaats tussen twee autos. Een 27 jarige automobilist uit Gouda reed over de Coenecoop komende uit de richting van de Zuidelijke Rondweg. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan een van links komende automobilist uit Zoetermeer. Er ontstond een aanrijding waarbij de Gouwenaar bekneld kwam te zitten. De brandweer heeft de auto opengeknipt waarna ambulancepersoneel de bestuurder uit de auto heeft gehaald. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De Zoetermeerder van 28 jaar bleef ongedeerd.

--- eind berichten ---