Politie Zuid-Holland-Zuid

Politie op zoek naar enthousiaste politievrijwilligers!

Zuid-Holland-Zuid, 20-05-2008 o De politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar mensen die zich betrokken voelen bij het wel en wee in hun (woon)omgeving en daar een bijdrage aan willen leveren als politievrijwilliger. Ben je op zoek naar afwisseling en ben je maatschappelijk betrokken, denk dan eens na over de vrijwillige politie en zet je in voor onze maatschappij!

De afgelopen week heeft de politie 200 bedrijven in de regio benaderd met het verzoek om wervingsposters in het bedrijf op te hangen. Daarnaast heeft er op het station van Dordrecht vorige week een flyeractie plaatsgevonden onder het motto Kies voor afwisseling.

Wat doe je als politievrijwilliger?
Als politievrijwilliger is de straat je belangrijkste werkterrein. Politievrijwilligers houden onder meer toezicht op alle zaken die voor de veiligheid en leefbaarheid een risico vormen en treden zonodig corrigerend op. Ze worden bijvoorbeeld ingezet bij grootschalige evenementen zoals jaarmarkten, sportevenementen, koninginnedag, havenfeesten, kermissen en projecten als bijvoorbeeld verkeers - en alcoholcontroles. De taken van een vrijwilliger zijn te vergelijken met die van een politiesurveillant. De minimale inzet van een politievrijwilliger is 150 uur per jaar. Kijk voor meer informatie op www.politie.nl/zuid-holland-zuid.

Kom naar de voorlichtingsavond!
In november 2008 zijn er bij de politie Zuid-Holland-Zuid tien (avond)opleidingsplaatsen voor politievrijwilligers beschikbaar. Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over het werk van politievrijwilliger? Kom dan naar één van de volgende informatieavonden die in de regio worden gehouden;
· Dinsdagavond 27 mei in het districtsbureau aan de Overkampweg in Dordrecht.

· Woensdagavond 28 mei in het districtsbureau aan de W. de Vries-Robbeweg in Gorinchem.

· Donderdagavond 29 mei in het districtsbureau aan de Spuidijk in Oud-Beijerland.

Alledrie de bijeenkomsten starten om 19.00 uur en staan in het teken van de selectieprocedure, de opleiding en de taken en werkzaamheden van een politievrijwilliger. Aanmelden voor de informatiebijeenkomsten kan via bureau.perspectief@zuid-holland.politie.nl o.v.v. datum en locatie of via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).