Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 20 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 20-05-2008 o Diverse getuigenoproepen, huiselijk geweld en inbraken

Inbraken door bovenlichten

Hele regio.

Al enkele weken worden, verspreid over de regio Zaanstreek-Waterland inbraken gepleegd door het forceren van bovenlichtjes. Er werden onder meer woningen in Krommenie, Koog aan de Zaan, Edam, Wormerveer, Zaandam, Wormer en Purmerend bezocht. Het is de politie opgevallen dat in nagenoeg alle gevallen vuilcontainers, trapjes, tuinstoelen en -tafels en dergelijke werden gebruikt om door de raampjes te klimmen. Uit de woningen werden de meest uiteenlopende voorwerpen meegenomen. Geld, bankpasjes, portemonnees, autosleutels maar ook een Friese staartklok en een hogedrukreiniger. Er werd op uiteenlopende tijden ingebroken en het maakte niet uit of de bewoners thuis waren.

Huiselijk geweld

Purmerend, maandag 19 mei 2008.

De politie heeft een 45-jarige man aangehouden die wordt verdacht van mishandeling van zijn 18-jarige dochter. Een getuige hoorde gegil uit een woning en zag een jonge vrouw op de grond liggen. De vader stond bij haar en zou haar herhaaldelijk met een riem hebben geslagen. De man zou vervolgens een schep hebben gepakt en hiermee de getuige hebben bedreigd. De verdachte werd door gewaarschuwde agenten aangehouden en ingesloten. De hulpofficier van justitie heeft de man in verzekering gesteld.

Graffiti

Zaandam, dinsdag 20 mei 2008, 04:03 uur

Surveillerende agenten zagen rond vier uur in de nacht van maandag op dinsdag twee bekende graffiti 'artiesten' fietsen op de Czarinastraat. De 20 en 25-jarige Zaandammers werden gecontroleerd en uit hun rugtassen kwamen bij elkaar zeven spuitbussen. De verfbussen zijn ingenomen en het tweetal kreeg proces-verbaal voor het 's nachts bij zich hebben van verfstoffen. Er werd in de ruime omgeving naar verse 'tags' gezocht maar deze werden niet gevonden. Het wijkteam Zaandam-Centrum verzoekt mensen die bekladdingen hebben aangetroffen die in de nacht van maandag op dinsdag zijn geplaatst in de kleuren zwart, zilver blauw of paars dit even te melden via 0800-8844.

Getuigen doorrijder gezocht

Wormer, zondag 18 mei 2008, 17:15 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die zondagmiddag tussen kwart over vijf en half zes heeft plaatsgevonden op het fietspad van de Noordweg. Een 29-jarige man uit Wormer liet zijn hondje uit toen hij, vermoedelijk door een brom- of snorfiets van achteren werd aangereden. De man kwam ten val en het voertuig reed zonder te stoppen verder in de richting van Wormerveer. Het slachtoffer heeft diverse blauwe plekken, pijnlijke plekken en mogelijk nierproblemen opgelopen door het ongeval. Vermoedelijk is de voetganger met de rechterkant van het stuur geraakt en het gaat mogelijk om een zwarte scooter. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de wijkagent in Wormer via 0900-8844.

Zware rijplaten gestolen

Middenbeemster, dinsdag 20 mei 2008.

Het wijkteam van de Beemster is op zoek naar getuigen van diefstal van een tiental rijplaten vanaf de Middenweg. Tussen maandagmiddag vijf uur en dinsdagochtend halfzeven werden de zware ijzeren platen van twee bij zes meter vermoedelijk met een kraan vanaf de wegberm op een vrachtauto getild en meegenomen. Getuigen die iets kunnen vertellen over de diefstal worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Beemster-Zeevang via 0900-8844.

Drankwinkel overvallen

Zaandam, maandag 19 mei 2008, 14:44 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een overval op de Gall & Gall drankwinkel op de Spaansgroenstraat. Maandagmiddag tussen vijf over half drie en kwart voor vier kwamen twee mannen de zaak binnen terwijl een vaste klant en mogelijke getuige bier aan het afrekenen was. Een van de overvallers rekent een blik bier af en bedreigt vervolgens de winkelbediende met een steekwapen. Er wordt een greep in de kassa gedaan en de dader gaat met het blikje bier in de hand rustig de winkel uit en het tweetal verdwijnt in de richting van de Panneroodstraat. De daders worden als volgt omschreven: een Turkse of Marokkaanse man van 20 tot 25 jaar oud met een lengte van ongeveer 180 cm met een slank postuur. Hij had een ongeschoren gezicht en een kaal geschoren schedel. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een bruin T-shirt met een opdruk voor en achter. De tweede dader was een 20 tot 25-jarige Turkse man met een lengte van 170 tot 180 cm. Hij droeg een driekwart gewatteerd jas met een donkerblauwe capuchon, een donkerblauwe spijkerbroek en een wit baseballpetje. De man die maandagmiddag even na half vier een aankoop in de winkel heeft gedaan en andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Centrale Recherche via 0900-8844.

Inbraak tankstation

Wormerveer, zondag 18 mei 2008, 03:45 uur.

In de nacht van zaterdag op zondag werd rond kwart voor vier ingebroken bij het Shell tankstation op Plein 13. Een getuige zag drie personen met bivakmutsen naar binnen gaan en even later met een zwarte auto (formaat VW Golf) wegrijden in de richting van Zaandam tegen de rijrichting van het verkeer in. De schuifdeuren van de ingang bleken vernield. De balie waarachter onder meer de sigaretten worden bewaard was van versterkt glas en bleek bestand tegen het geweld van de inbrekers zodat zij vermoedelijk zonder buit zijn vertrokken. Eventuele getuigen die iets meer over het gebruikte voertuig kunnen vertellen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Wormerveer-Wormerland via 0900-8844.

Verdachte horlogediefstal aangehouden

Purmerend, dinsdag 20 mei 2008, 12:49 uur.

De eigenaar van een juwelierszaak aan de Breedstraat heeft een man aangehouden en overgedragen aan de politie. De man wordt verdacht van medeplichtigheid aan diefstal van horloges. Hij was met een andere man de zaak binnengekomen die met enkele dure polsklokjes wist weg te komen. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. Mogelijke getuigen van de diefstal kunnen bellen met 0900-8844. Het Combiteam in Purmerend stelt een onderzoek in.

Bromfietscontrole

Purmerend, 20 mei 2008.

De politie heeft op de Purmersteenweg, ter hoogte van het gemeentehuis, een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 35 brom- en snorfietsen aan een nader onderzoek onderworpen. Zeven kregen proces-verbaal voor te hoge snelheid op de rollenbank. De snelste haalde 85 km per uur. Drie voertuigen produceerden teveel lawaai. Verder werd geschreven voor een niet werkende claxon, geen helm, niet kunnen tonen van rijbewijs, niet de rijbaan gebruiken, een lekke uitlaat en neonverlichting onder de bromfiets. Verder werden enkele automobilisten bekeurd voor onder andere het niet dragen van de veiligheidsgordel en niet handsfree bellen.