Nederlandse Hartstichting

Eerste investering Jump in wetenschappelijk onderzoek

Winnaars Heart Dance Award 2008 nemen prijs in Eerste investering Jump in wetenschappelijk onderzoek 20-5-2008
EUR 500.000 voor nieuw onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen Den Haag - 20 mei 2008

Jump, het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting, stelt zich ten doel de kwaliteit van leven en zorg voor kinderen en jongeren met een aangeboren hartafwijking te verbeteren. Onderzoek levert hieraan een belangrijke bijdrage. Daarom kondigt Jump haar eerste investering in wetenschappelijk onderzoek van 500.000 euro aan.

Hartfalen en gevolgen van aangeboren hartafwijkingen op lange termijn Jump gaat onderzoek mogelijk maken naar hartfalen en de lange termijn gevolgen van aangeboren hartafwijkingen. Het aantal patiënten met een (geopereerde) aangeboren hartafwijking neemt toe. Veel van deze patiënten hebben restafwijkingen en krijgen late complicaties, die tot hartfalen (een verminderde pompfunctie van het hart) kunnen leiden. Patiënten én specialisten zijn het erover eens dat hartfalen en de lange termijn gevolgen van een aangeboren hartafwijking de hoogste prioriteit verdienen.

Unieke keuze methode en samenwerking
De keuze van deze onderwerpen is tot stand gekomen op basis van een dialoog tussen jonge patiënten, ouders, specialisten en Jump. Gezamenlijk bepaalden zij de prioriteiten op onderzoeksgebied. Een van de uitgangspunten van Jump is namelijk intensieve participatie van de doelgroepen waarvoor zij zich inzet.
Wilt u meer informatie?
Neemt u dan contact op met Mariëlla de Waal, communicatieadviseur Jump, telefoon 06 - 23 89 46 38.
Jump
hart- of vaatziekte krijgen. www.heartjump.nl