Deelgemeente Charlois Rotterdam

Creative Factory opent zijn deuren

Afgelopen donderdag heeft burgemeester Opstelten de Creative Factory geopend.

De Creative Factory biedt ruimte aan ruim 60 bedrijven op het gebied van media, mode, muziek, ontwerp én zakelijke dienstverlening (foto: Joop Reyngoud) In de Creative Factory, in een voormalige graansilo aan de Maashaven, zijn nu ruim 60 bedrijven gehuisvest die ondernemen op het gebied van media, mode, muziek, ontwerp én zakelijke dienstverlening. Hiermee is het een nieuwe plek in Rotterdam-Zuid voor economische, culturele en sociale ontwikkeling.

In het pand werken nu 120 mensen. Het aantal inschrijvingen voor een werkplek in de Creative Factory was ruim vijf maal zo groot als de beschikbare ruimte. Om de ondernemers een optimale start te bieden worden hen vele faciliteiten geboden. Zo krijgen ondernemers coaching, staan er presentatiezalen tot hun beschikking en koppelt de Creative Factory ondernemers actief aan elkaar.

Sneeuwbaleffect

Daarnaast ontstaat er rondom de Creative Factory een sneeuwbaleffect. In de directe omgeving zijn inmiddels nog meer ondernemers gevestigd. De Creative Factory vervult daarmee een spilfunctie in de economische ontwikkeling op Zuid.

Evenementen

Naast het huisvesten van ondernemers is de Creative Factory een toplocatie voor het organiseren van evenementen waarmee Rotterdam haar culturele aanbod en nachtleven versterkt en vernieuwt. Vanaf de 10de etage, op meer dan 40 meter hoogte, bieden de presentatiezalen een prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam. De Creative Factory zet daarnaast haar deuren open voor buurtinitiatieven en anderen die er iets willen organiseren.

Initiatief

De Creative Factory is een initiatief van Koos Hanenberg. Vanaf 2006 heeft hij samen met de gemeente Rotterdam het idee uitgewerkt. Het gebouw is ontwikkeld met behulp van het Project Kansenzones. Het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam is verantwoordelijk voor de verbouwing van de graansilo en creëerde letterlijk ruimte voor ondernemers.

Meer informatie: www.creativefactory.nl