Deelgemeente Charlois Rotterdam

Liefde op het eerste gezicht

Meer dan zestig jaar geleden kwamen ze elkaar tegen op de Boergoenseviliet en het was liefde op het eerste gezicht. Op maandag 12 mei 2007 vierden ze hun zestigjarig huwelijksjubileum: de heer en mevrouw Noordzij.

De heer en mevrouw Noordzij waren op 12 mei zestig jaar gehuwd. Beiden zijn geboren en getogen Charloisers en wonen al hun hele leven in Charlois. Zij kregen een dochter en een zoon. Inmiddels zijn er ook twee kleinzoons.

De heer Noordzij bekwaamde zich in zijn loopbaan eerst in het bakkersvak en ging daarna werken bij meelfabriek De Maas (het latere Meneba), waar hij tot zijn pensioen bleef. Mevrouw Noordzij was zon 20 jaar interieurverzorgster.

De heer Noordzij is altijd zeer actief geweest in het vrijwilligerswerk; waaronder 15 jaar in de Tarwebuurt, onder meer als voorzitter van de Buurtraad. Vanwege zijn vele activiteiten werd hij in 1995 uitgeroepen tot Charloiser van het Jaar. Ook nu is hij nog steeds actief als medewerker bij Stichting Historisch Charlois. Zijn vrouw steunde hem in al zijn vrijwilligersactiviteiten, onder meer door in de Tarwewijk bardiensten op zich te nemen.

In zijn vrije tijd puzzelt de heer Noordzij graag. Verder verzamelt hij postzegels. Mevrouw Noordzij heeft een passie voor borduren.

Deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst ging het echtpaar Noordzij op 13 mei feliciteren met een boeket bloemen en een cadeautje