Deelgemeente Charlois Rotterdam

Meedenken over nieuwe burgemeester

De gemeenteraad start half mei een campagne over de benoeming van een nieuwe burgemeester in Rotterdam

Burgemeester Ivo Opstelten neemt per 1 januari 2009 ontslag. De gemeenteraad start half mei een campagne over de benoeming van een nieuwe burgemeester in Rotterdam. Onderdeel zijn gesprekken tussen gemeenteraadsleden en Rotterdammers.

Deze gesprekken worden gehouden in de laatste twee weken van mei. Raadsleden gaan op bezoek bij verschillende (deelgemeentelijke) organisaties om met Rotterdammers te praten over het gewenste profiel van de nieuwe burgemeester.

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een vrouwenstudio, een ouderkamer op een basisschool, een bejaardencentrum en de Rotterdamse markt. De organisaties die worden bezocht zijn zo veel mogelijk gespreid over de gemeente.

Zo wordt op woensdagochtend 28 mei vanaf 9.00 uur de ouderkamer van de Beatrixschool aan de Krabbendijkestraat in Pendrecht bezocht, waar de raadsleden met ouders in gesprek gaan hoe de nieuwe burgemeester eruit moet zien.

De resultaten van de gesprekken dragen bij aan het opstellen van de profielschets van de nieuwe burgemeester.

Rotterdammers kunnen op internet, via www.burgemeester010.nl , een vragenlijst invullen en zo hun wensen voor de nieuwe burgemeester doorgeven. Verder wordt binnenkort huis aan huis een krant verspreid waarin beschreven staat hoe men tot een nieuwe burgemeester komt en wat de rol van de Rotterdammer en de gemeenteraad hierbij is.