Provincie Drenthe

Wro) vastgesteld

Notitie Invoering Wet ruimtelijke ordening (notitie Wro) vastgesteld

Gedeputeerde staten hebben de notitie Invoering Wet ruimtelijke ordening (notitie Wro) vastgesteld. Met de notitie geeft de provincie aan wat zij in het huidig Provinciaal omgevingsplan Drenthe van provinciaal belang ziet. De nieuwe Wro, die per 1 juli a.s. in werking treedt, vraagt dit van provincies aan te geven.

Deze notitie voorziet in de tussenliggende periode dat de provincie bezig is een nieuw omgevingsbeleid op te stellen (vaststelling eind 2009) en de nieuwe werkwijze als gevolg van de Wro vanaf 1 juli.

Over de notitie is overleg gevoerd met de Vereniging van Drentse Gemeenten (VDG) en is de Adviescommissie voor de Fysieke Leefomgeving (AFLO) gevraagd te adviseren. De Drentse gemeenten stemmen in met de gemeenschappelijke inzet op het ontwikkelen van een nieuwe werkwijze tussen gemeenten en provincie. Zij stellen ook voor de VDG als platform te gebruiken voor overleg en evaluatie. De AFLO adviseert positief om de tussenliggende periode vooral ook te benutten om met alle bij het omgevingsbeleid betrokken organisaties ervaring op te doen met de nieuwe wet.

Gedeputeerde staten vragen Provinciale Staten in de junivergadering in te stemmen met de notitie.