Gemeente Baarn

Prestatieafspraken voor woonkwaliteit in Baarn

Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken en de gemeente Baarn willen samenwerken om de woonkwaliteit in Baarn nu en in de toekomst te waarborgen. De gemeente ziet Het Gooi en Omstreken als een belangrijke partner om beleid op het gebied van wonen, wijken en zorg uit te voeren. Daarom willen de gemeente en de corporatie prestatieafspraken maken voor de komende jaren tot en met 2011. De afspraken hebben ondermeer betrekking op levensloopbestendig bouwen, sociale woningbouw en woningen voor jongeren. De gemeenteraad neemt in juni een besluit over de afspraken.

Beide partijen, Het Gooi en Omstreken en de gemeente Baarn, hebben in korte tijd overeenstemming bereikt over de afspraken. Het Gooi en Omstreken bezit momenteel met name huurwoningen in de wijk Eemdal (85 woningen). Daarnaast is de corporatie eigenaar van de twee woonwagenlocaties in de gemeente: het Zuiderlicht en de Bisschopswaai. Het Gooi en Omstreken zal ook het project Wiekslag (onder andere groepswoningen voor dementerenden) realiseren in Baarn.

De partijen hebben afspraken gemaakt over themas als nieuwbouw en wonen, welzijn en zorg. Eén van de afspraken is dat Het Gooi en Omstreken één van de partijen zal zijn die wordt uitgenodigd om een bod te doen wanneer de gemeente nieuwbouwposities te vergeven heeft voor sociale woningbouw. Een andere afspraak is dat de corporatie alle woningen (met uitzondering van jongerenwoningen) die zij wellicht in de toekomst gaat bouwen, levensloopbestendig bouwt. Ook zal de woningcorporatie zich inspannen om woningen voor jongeren te realiseren. In juni buigt de gemeenteraad zich over de prestatieafspraken.