Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Stickers op mini-containers in Woldwijck-West - persbericht 032, 2008

"Niet harder dan 30 kilometer"
Stickers op mini-containers in Woldwijck-West
Het blijft een lastig verschijnsel: automobilisten in woonwijken die toch harder rijden dan 30 kilometer. Niet helemaal voor het eerst, maar toch betrekkelijk nieuw is het idee van de bewonerscommissie Woldwijck-West om daar iets aan te doen. Omdat mini-containers van wijkbewoners toch regelmatig buiten staan om te worden geleegd krijgt een deel van de wijkbewoners stickers kado voor op de zijkant van de container. De ervaring leert dat de meeste snelheidsovertredingen in de eigen wijk plaatsvinden.

Op deze manier is het de bedoeling autobestuurders opnieuw te confronteren met de 30-kilometerzones en een dringende oproep te doen langzamer te rijden. De gemeente Hoogezand-Sappemeer ondersteunt het idee van de bewonerscommissie en biedt alle wijk-en buurtverenigingen de helpende hand om ook in hun wijk de stickers in te zetten. De wijk- en buurtvereniging is daarbij zelf de spin in het web om zo'n actie organiseren.

Wethouder Frans Luijckx, onder andere verantwoordelijk voor Verkeer en Vervoer, plakt woensdag 21 mei om 14.30 uur de eerste sticker op een mini-container op de hoek van de Ruimtevaartlaan en de Raketlaan in Hoogezand.