Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Actie chippen honden en katten een succes - persbericht 031, 2008

In de maand april organiseerden de gemeente en de dierenartsen in Hoogezand-Sappemeer een chipactie In de maand april kregen inwoners de mogelijkheid om hun hond of kat voor een gereduceerd tarief van 20 te laten chippen. De actie was een groot succes omdat er ongeveer 190 chips zijn aangebracht.

Vanaf 1 april van dit jaar gaat de gemeente Hoogezand-Sappemeer actief op zoek naar eigenaren van overleden honden en (met name) katten. Dit houdt in dat als er een overleden dier bij het Afval AanbrengPunt (AAP) van de gemeente wordt afgegeven, er contact wordt opgenomen met de eigenaar. Inwoners die er voor kiezen hun dier niet te laten chippen moeten er rekening mee houden dat de gemeente voortaan geen actie meer onderneemt om te achterhalen of de desbetreffende hond of kat is gevonden.

Het chippen van een hond of kat is een eenvoudige ingreep. Met een onderhuidse injectie brengt de dierenarts een chip ter grootte van een rijstkorrel in. De chip is gekoppeld aan een persoonlijk nummer. Met dit nummer kunnen de gemeente, dierenasiels en de dierenbescherming de eigenaar van een gevonden hond of kat opsporen.