Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Persbericht NOC*NSF ontvangt 39 miljoen euro
De Lotto blijft sport(ers) steunen

Arnhem, 20 mei 2008 - 'Dit is een fantastisch bedrag waar we echt heel veel mee kunnen doen voor de sport in Nederland' dat zei NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra vandaag toen zij op Papendal uit handen van de algemeen directeur van De Lotto, Hans Schraders een cheque ontving ter waarde van 39 miljoen euro.

© Ilse van de Reep

Het bedrag is in 2007 bijeengebracht door alle Lotto spelers die zo op deze manier hun bijdrage leveren aan sportend Nederland. Sinds 1961 heeft De Lotto al ruim 1,1 miljard euro afgedragen aan de sport. Met dit bedrag kan NOC*NSF o.a. een deel van de uitzending van het Olympisch Team bekostigen. Voorts worden met het Lotto-bedrag de trainingskampen van de sporters gefinancierd in Korea, Japan en Hong Kong. De Lotto is na de overheid de grootste financier van sport in Nederland. "Wij ondersteunen de ambities van NOC*NSF om tot de top 10 van de wereld te behoren en om zoveel mogelijk mensen via bonden en verenigingen te laten sporten, "aldus Schraders.

Via NOC*NSF kunnen de sportbonden in Nederland op hun beurt ook aanspraak maken op een deel van het Lotto bedrag. Atleten kunnen daardoor bijvoorbeeld naar internationale toernooien om te trainen en zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. "Samen met de andere partners van NOC*NSF is ook op sportcomplex Papendal veel tot stand gekomen. Sinds enige tijd is daar onder meer een speciale klimaatkamer ingericht. Daar kunnen Olympische deelnemers trainen om te wennen aan de extreme temperaturen in Beijing. Dankzij De Lotto kunnen veel sportclubs hun hoofd boven water houden. Of het nu gaat om het ontwikkelen van talent in de topsport of bij de plaatselijke sportvereniging. De Lotto maakt sport voor iedereen toegankelijk. Afhankelijk van de bond bespaart de individuele sporter zo'n twee tot vijf euro op zijn contributie", aldus Hans Schraders.

Niet alleen de sport krijgt een belangrijke financiële injectie, maar ook goede doelen op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Oranjefonds en het Astmafonds.


- Einde persbericht -