Gemeente Steenbergen

Actie gemeente Steenbergen voor vergadering Provinciale Staten

Het college van burgemeester en wethouders heeft voor de grootschalige ontwikkeling in de land- en tuinbouw een Gemeentelijk VoorKeurs Alternatief (GVKA) uitgewerkt voor de vestiging van 250 ha netto glastuinbouw aan de Noordlangeweg in Dinteloord.

Voorafgaande aan de vergadering van vrijdag aanstaande van Provinciale Staten heeft het college van b en w van Steenbergen de statenleden schriftelijk in kennis gesteld van het GVKA. Het college verzoekt Provinciale Staten het GVKA te betrekken bij de besluitvorming over de Interimstructuurvisie Noord-Brabant "Brabant in Ontwikkeling". Met deze actie willen burgemeester en wethouders een lans breken en de besluitvorming vlot trekken.
Burgemeester Jan Hoogendoorn zal namens het college de vergadering bijwonen om het debat te volgen en de daarop volgende besluitvorming.

Met het GVKA wil de gemeente Steenbergen ruimte bieden voor de grootschalige ontwikkeling in de land- en tuinbouw en komt daarmee tegemoet aan de wens van de provincie Noord-Brabant om een grootschalige projectlocatie glastuinbouw 250 ha netto in combinatie met het Agro Industrieel Complex Dinteloord (AICD) te realiseren in de gemeente Steenbergen. Het AICD kan haar ontwikkelingen op het huidige en het nieuw te ontwikkelen bedrijfsterrein onderbrengen. Als in de toekomst blijkt dat er meer ruimte nodig is voor het AICD, is dit na een zorgvuldige afweging mogelijk aan de overkant van de Noordlangeweg.

Wat de gemeente met het GVKA wil bereiken staat kort en bondig beschreven in een bijlage, die bij dit persbericht is gevoegd (zie Meer informatie in de rechterkolom), alsmede een situatietekening en de brief aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Brabant.

Meer informatie

* Brief leden PS GVKA

* GVKA Mei

* Tekst GVKA PS