FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: eisenpakket voor provincies over aanbesteding OV Groningen en Drenthe

Woensdagochtend trekken enkele honderden buschauffeurs uit Groningen en Drenthe naar het provinciehuis van Drenthe in Assen. Samen met Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten, demonstreren ze daar voor één concessie voor het openbaar vervoer in de twee provincies.

Aan gedeputeerde Bats en de Statencommissie Omgevingsbeleid bieden ze een eisenpakket aan. Daar staat in wat zij vinden dat bij de aanbesteding geregeld moet worden.

De voornaamst eis dat er één concessie komt voor het openbaar vervoer in de twee provincies. De provincies zijn nu van plan het gebied op te knippen in acht losse concessies. Als dat doorgaat, verwacht FNV Bondgenoten grote problemen voor de kwaliteit van het openbaar vervoer en de arbeidsvoorwaarden van de chauffeurs. Zij zijn doodziek van marktwerking

De demonstratie bij het provinciehuis in Assen staat op zich los van de huidge acties in het streekvervoer voor een goede cao. Het tijdstip van demonstratie wordt ingegeven door het feit dat de chauffeurs in het kader van de cao-acties tussen 9:00 uur en 16:00 uur het werk neerleggen. Voor 9:00 uur en tussen 16:00 uur en 19:00 uur rijden ze wel en controleren geen vervoersbewijzen.

---