Gemeente Helden

20 mei sportspektakeldag voor de groepen 8 basisscholen Helden en Kessel

Tevens uitreiking certificaten `Sportactieve School`.

Op 20 mei 2008 vindt op het terrein van het Thyassportcomplex in Panningen de sportspektakeldag plaats. Deze sportdag is voor alle leerlingen uit groep 8 van de dertien basisscholen van de Stichting Prisma in de gemeenten Helden en Kessel. De kinderen kunnen zich uitleven op de stormbaan of op het klim- en hoogteparcours. Ze gaan skeeleren en kunnen zich bekwamen in verschillende onderdelen van de atletiek zoals sprinten, hindernis/hordelopen, speerwerpen en discuswerpen of ver- en hoogspringen.

Deze sportieve dag wordt anders dan andere jaren, omdat de dertien basisscholen van de Stichting Prisma het certificaat `Sportactieve School` zullen ontvangen. Dit betekent dat alle basisscholen van de gemeente Helden en de gemeente Kessel zich in 2008, 2009 én 2010 Sportactieve School mogen noemen. Een unicum in Zuid-Nederland.

Deze certificering is een initiatief van de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding in samenwerking met de Nederlandse Sport Federatie en het Nederlands Olympisch Comité.

Het doel van dit samenwerkingsverband is dat in 2010 op 90% van alle scholen in Nederland dagelijks sport- en bewegingsactiviteiten worden aangeboden voor alle leerlingen. De certificering is een middel om dit doel te bereiken, gecertificeerde scholen zijn als het ware de koplopers die al heel ver op weg zijn om dit doel te realiseren.

Om voor dit certificaat in aanmerking te komen moet een school dus heel wat meer doen dan de reguliere gymlessen verzorgen. En dat doen ze in de gemeenten Helden en Kessel. Zoals met deze sportspektakeldag. Maar ook met de duatlon-triatlon die de Kesselse basisschool jaarlijks organiseert of met survival- en atletiekdagen voor de groepen 7 en 8. In de zgn. Sportexpresse wordt al volop samengewerkt met sportverenigingen en er is speciale aandacht voor leerlingen met overgewicht en/of bewegingsproblemen.

Wanneer een school erkent wordt als Sportactieve School dan wordt dit vermeld op de website van KVLO, NOC-NSF en de website van de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (NKS). De school mag het logo ´Sportactieve School´ gedurende twee jaar voor eigen communicatie gebruiken. Ook ontvangt de school een plaquette/schildje met daarop de kalenderjaren waarvoor de school gecertificeerd is.

Wij als, gemeenten Helden en Kessel en de Stichting Prisma zijn er trots op dat onze basisscholen het certificaat `Sportactieve School`ontvangen. Daarom stellen wij uw aanwezigheid zeer op prijs.

Contactpersonen:

Stichting Prisma, Kim Beckers, tel.nr. 077-3079748, email: info@prisma-spo.nl.

Gemeente Helden, Gerda Driessen, tel. 077-3066861, email: gdr@helden.nl

Programma Sportspektakeldag en uitreiking certificaten `Sportactieve School`

20 mei 2008 van 9.00 tot 16.00 uur.

Lokatie: Thyascomplex, Min. Calsstraat 9, 5981 TB Panningen.

9.00 tot 12.00 uur
Sportspektakeldag voor de 8^ste groepers van de basisscholen St. Joseph, de regenboog, de Wissel, de Merwijck, de Fontein en Panningen-zuid
12.00 tot 12.30 uur
Kantine Atletiekvereniging: ondertekening convenant en uitreiking certificaten `Sportactieve School`

* welkom en opening door wethouder Rinus Janssen van de gemeente Helden en wethouder Roland van Kessel van de gemeente Kessel
* kort woordje door dhr. van Driel (KVLO)
* kort woordje door vertegenwoordiger van het NOC/NSF
* ondertekening convenant

* analoog aan het binnendragen van de Olympische fakkel rennen de schoolkinderen samen met een bekende topsporter met de 13 plaquettes een ereronde op de atletiekbaan. Aan de finish worden zij opgevangen door mevrouw Terpstra en de dertien directeuren van de basisscholen aan wie de plaquettes overhandigd worden
* afsluiting door Thijs Rutten, directeur van de Stichting Prisma.

13.00 tot 16.00 uur
Sportspektakeldag voor de 8^ste groepers van de basissholen de Horizon, de Liaan, in de Pas, Dr. Poels, de Springplank en de Kemp.

19-5-2008 13:56