Schalkse Susan Smit staat voor schoolklas

19/05/2008 08:30

ROC van Amsterdam

Schalkse Susan Smit staat voor schoolklas

Masterclass van schone schrijfster

Footwear designer Floris van Bommel, strafpleiter Gerard Spong en professioneel platendraaier Ferry Corsten gingen haar voor tijdens het tienjarig bestaan van het ROC van Amsterdam (ROCvA). Nu is de beurt aan het veelzijdige talent Susan Smit. Op dinsdag 20 mei geeft zij een masterclass aan ROCvA-leerlingen.

Susan Smit is schrijfster, ex-fotomodel, columniste, tv-ster, journaliste en heks. Die laatste baan heeft zij sinds 2000, toen ze een artikel over hekserij aan het schrijven was en als bij toverslag door dit feeërieke fenomeen werd gegrepen.

Doel van de masterclass van Susan Smit is om leerlingen van het ROC van Amsterdam op dusdanige wijze te inspireren, dat ze hun talent ten volle benutten. Geef studenten de volle ruimte om hun talent zo goed als maar mogelijk te ontplooien - dat is een noodzakelijke voorwaarde voor een succesvolle loopbaan, zo luidt de onderwijsfilosofie van het ROC van Amsterdam.

Ruimte voor Talent

De masterclasses van het ROC van Amsterdam vormen een speciaal onderdeel van het onderwijsaanbod van de hoofdstedelijke school. Ricardo Winter, portefeuillehouder Onderwijs in het College van Bestuur, is enthousiast: "Het motto van onze school is 'Ruimte voor Talent'. Voor al onze leerlingen vind ik het belangrijk dat zij kunnen kennismaken met inspirerende toptalenten, want dat daagt uit om je talent te ontwikkelen. Susan Smit is zo'n inspirator, en ik ben er dan ook trots op dat we haar voor de klas hebben staan. Komt dat zien!"

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is het meest innovatieve ROC van Nederland met vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. De onderwijsinstelling bruist van ambitie en is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Aan het onderwijs nemen meer dan 37.000 studenten deel van 13 jaar en ouder. De opleidingen worden verzorgd door bijna vierduizend medewerkers. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot webdesigner en grimeur.






Noot voor de redactie:

Noot van de redactie (