Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KeurCompany houdt gezondheidscheck onder filerijders

Filerijder ademt per dag 17 sigaretten in

Dinsdag 20 mei 2008 meet KeurCompany in een korte gezondheidscheck op het fileknelpunt bij Beesd de effecten van file rijden op de gezondheid van automobilisten. Het Ministerie van VROM concludeerde dat de filegedupeerden per dag als het ware 17 sigaretten per dag roken door het inademen van fijnstof. File rijden veroorzaakt veel stress en biedt weinig beweging. In de gratis gezondheidscheck komen o.a. bloeddruk, BMI, cholesterol en buikomvang aan bod. De automobilist krijgt een 'gezondheidspaspoort' en een veiligheidskaart voor gezonder autorijden mee.

In 2020 filerijdend Nederland stuk ongezonder
Marc Dijkstra, directeur KeurCompany, onderdeel van ArboNed: "Iedereen spreekt over het oplossen van de filecrisis om economische redenen. Bij de grote negatieve gezondheidseffecten wordt echter nog te weinig stilgestaan. Als we niets doen hebben we in 2020 naast een groot file infarct ook veel automobilisten met gezondheidsklachten. Door files beweegt de filegedupeerde weinig, ontstaat gefrustreerde stress en een vergroting van de kans op hart- en vaatziekten. Als gezondheidsinstituut voor werkgever en werknemer vinden we dat er gewerkt moet worden aan het fileleed, óók in het belang van de gezondheid. Dit is een belangrijk aandachtspunt vandaar dat wij meewerken aan de Nationale Week van de Filerijder. De onderzoekresultaten die voortkomen uit onze check stellen we beschikbaar- uiteraard geanonimiseerd- aan de Partij van de Filerijder", aldus Dijkstra.

Gezondheidscheck Week van de Filerijder
Op 20 mei 2008 checkt KeurCompany, onderdeel van ArboNed, tijdens de Week van de Filerijder de gezondheid van de filegedupeerden bij het Texaco tankstation Bisde, Beesd langs de A2. Tussen 16.00 en 20.00 uur staan een arts en verpleegkundigen klaar om in slechts 10 minuten een indicatie van de gezondheid te bepalen aan de hand van bloeddruk, cholesterol, buikomvang en BMI (Body Mass Index). De uitslag krijgt de automobilist mee in een gezondheidspaspoort. Bovendien ontvangt de filegedupeerde een 'veiligheidskaart' met ontspannings- en bewegingsoefeningen om op een veilige manier zoveel mogelijk te blijven bewegen in de file en de gezondheidschade te beperken.

KeurCompany
KeurCompany is een gespecialiseerde businessline van ArboNed, en focust op de gezondheid, leefstijl en veiligheid van mensen. De artsen van KeurCompany verrichten keuringen en gezondheidsonderzoeken, de consultants en psychologen adviseren over de werkomgeving en organisatiebrede vraagstukken. Week van de Filerijder
De Week van de Filerijder loopt van donderdag 15 tot en met donderdag 22 mei. De officiële aftrap van de actieweek vond afgelopen donderdag plaats tijdens het eerste 'Nationaal File Forum' in theater Spant! te Bussum. De Nationale Week van de Filerijder is een initiatief van de Partij van de Filerijder en wordt mede mogelijk gemaakt door Myleasecar.nl, Spare Rib Expres, werkdichterbijhuis.nl, KeurCompany (onderdeel ArboNed), Profile Tyrecenter Utrecht en Eileen.nl.

EINDE BERICHT