Adez onderzoekt de ochtendrituelen, in het kader van haar campagne 'een sterk begin van de dag', waarbij ze het belang van een gezond en vezelrijk ontbijt wil benadrukken. Ook 9 uur is voor de Nederlander een fijn tijdstip om de dag te beginnen (22%). Op de derde plaats volgt 7 uur (20%). Nederlanders zijn dus echte ochtendmensen. Vrouwen staan wel liever dan mannen rond 8 uur... afz: "Persinformatie" Ingezonden persbericht



43% VAN DE NEDERLANDERS S OCHTENDS BLIJE ENERGIEBOM

Onderzoek naar ochtendrituelen van de Nederlander

Rotterdam, 20 mei 2008 - De Nederlander staat, als het aan hem ligt, het liefst om 8 uur op. Bijna de helft van de Nederlanders (43%) voelt zich 's ochtends op zijn allerbest en eenzelfde deel noemt zichzelf een blije energiebom. De top 3 van zaken waar de Nederlander 's ochtends het meest blij van wordt zijn de zon, een vrije dag en een lekkere knuffel of zoen van een geliefde. Dit zijn resultaten uit het 'Hoe staat Nederland op' onderzoek op initiatief van Adez, de fruit- en sojadrink, uitgevoerd door TNS NIPO.

Adez onderzoekt de ochtendrituelen, in het kader van haar campagne 'een sterk begin van de dag', waarbij ze het belang van een gezond en vezelrijk ontbijt wil benadrukken. Ook 9 uur is voor de Nederlander een fijn tijdstip om de dag te beginnen (22%). Op de derde plaats volgt 7 uur (20%). Nederlanders zijn dus echte ochtendmensen. Vrouwen staan wel liever dan mannen rond 8 uur op (46% versus 35%), maar mannen staan weer vaker dan vrouwen liever tussen 5 en 7 uur 's ochtends op (13% versus 6%).
Ochtendtypes

Naast de ochtendrituelen heeft AdeZ ook onderzoek gedaan naar wat voor een ochtendtype de Nederlander is. De types waar tussen gekozen kon worden, waren de blije energiebom, levensgenieter, ochtendhumeurgigant en langzame starter. 43 procent van de Nederlander voelt zich 's ochtends een blije energiebom. Dit betekent dat ze zin hebben om de dag te beginnen, zin hebben in veel nieuwe dingen, zin hebben in nieuwe afspraken en in hun werk.

Op de tweede plek staat de levensgenieter met 25%, op de voet gevolgd door de langzame starter met 24%. Op de laatste plaats met maar een kleine 9 procent staat de ochtendhumeurgigant.

OntbijtrituelenIn het Adez onderzoek zijn ook de ontbijtrituelen van de Nederlander onder de loep genomen. 56% eet 's ochtends brood. 1 op de 10 Nederlanders ontbijt niet. Ouderen (65 plussers) eten vaker brood als ontbijt dan de gemiddelde Nederlander (72 vs. 56%) terwijl Nederlanders tussen 25-44 jaar juist minder brood eten (48%). Naast brood wordt er ook veel muesli/cruesli met yoghurt of melk gegeten (15%).

We zijn snelle ontbijters, 51% verorbert het in 5 à 10 minuten en dan het liefst thuis aan tafel (62%). OchtenddrankjesKoffie en thee zijn de populairste dranken in de ochtend. Zo drinkt een derde van de Nederlanders 's ochtends koffie (35 procent) en een derde drinkt thee (31 procent). Vrouwen drinken vaker thee dan mannen (39% versus 24 %), terwijl mannen weer vaker dan vrouwen koffie drinken (43% versus 27%). Jongeren drinken vaker dan gemiddeld melk of water.

Verder valt op dat de mensen die zichzelf als blije energiebom kenschetsen, vaker sap drinken. Van de 6 % die 's ochtends sap drinken, is 10 % een blije energiebom. De langzame starter, de ochtendhumeurgigant en de levensgenieter blijven achter met respectievelijk 4 %, 5 % en 5 %.

Over AdeZ

AdeZ is je dagelijkse krachtbron met fruit en soja. Het heeft niet alleen een heerlijke smaak, maar past ook prima in een gezonde voeding en leefstijl. Het bevat soja-eiwit wat belangrijk is voor een goede groei en ontwikkeling van het lichaam. In AdeZ fruit & soja zit daarnaast calcium, magnesium, vitamine B6 en vitamine C. Vitamines en mineralen die helpen je lichaam sterk te houden.



Ingezonden persbericht