Politie Brabant-Noord

Poging overval op vrouw die slecht ter been is

Heesch, 20-05-2008

Afgelopen donderdag 15 mei tussen drie uur en kwart over drie 's-middags hebben 6 jongens in de leeftijd van 12 a 13 jaar geprobeerd een vrouw van 84 jaar oud van haar scootmobiel te beroven. De vrouw is slecht ter been en rijdt daarom in haar scootmobiel.

De vrouw reed op die dag in de richting van het bomenpark net na de kruising met de Nistelrodeseweg. Er stond een jongen voor haar die gedag zei, op het moment dat zij gedag terug zei sprongen er 5 jongens uit de bosjes die allemaal een "zorro" masker op hadden. Ze waren allemaal ongeveer 13 jaar oud. Ze riepen naar haar dat ze haar scootmobiel wilden. Ze trok snel de sleuteltjes uit het contactslot en hield die strak in haar hand. Eén jongen had een staaf ijzer in zijn hand en sloeg daarmee tegen de voorkant van haar mobiel. Omdat zij niet meewerkte werd er hard van alle kanten tegen haar mobiel geschopt en werd zij heen en weer geschud. Ook werd zij aan haar armen getrokken en werd er op haar teen gestaan. Plotseling renden de jonge rovers weg.

De aangeefster heeft vijf minuten angstig zitten wachten voordat ze verder durfde. De vrouw is erg geschrokken van het voorval. Ze heeft blauwe plekken op haar rechterarm, rechterknie en rechtervoet.

De politie is uiteraard op zoek naar de identiteit van de jongens. Ze zullen misschien niet ingeschat hebben wat voor leed ze veroorzaakt hebben. De aangeefster kan niet zoveel vertellen over de jongens, de eerst jongen is in ieder geval ongeveer 13 jaar oud, blank en hij had stekel haar. Voor tips 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.