Politie Brabant-Noord

Politie zoekt getuigen zware mishandeling

Erp, 20-05-2008 o De politie is een uitgebreid onderzoek begonnen naar aanleiding van de aangifte van een zware mishandeling. In het Pinksterweekeinde, in de nacht van zaterdag op zondag tussen half twaalf en drie uur, is een 20-jarige militair uit Halen door meerdere personen in elkaar geslagen en geschopt waarbij hij zwaar gewond is geraakt.

De man was op zaterdag tien mei vanuit Stamproy met een stel vrienden in een touringcar naar het landgoed Hackerom gegaan. Daar was, ter ere van Pinksteren, een house feest georganiseerd.

Om ongeveer elf uur, half twaalf stond het slachtoffer ergens voor het hoofdpodium. Volgens zijn aangifte botste er iemand achter tegen hem aan. Hij draaide zich om en had het idee dat twee groepjes ruzie met elkaar hadden. Hij zei er iets van en voor dat hij het wist kreeg hij een klap. Hij viel en plotseling werd hij aangevallen door meerdere personen. Hij raakte buiten bewustzijn. Toe hij weer bijkwam werd hij door vrienden naar een auto gebracht. Hij is toen naar huis gegaan maar onderweg is besloten om naar de Eerste Hulp van een ziekenhuis in Weert te gaan. Daar bleek dat hij ernstig inwendig letsel had en werd met spoed naar de Intensive Care gebracht van een ziekenhuis in Maastricht. Hij had onder andere een gescheurde lever, een gescheurde milt, een gekneusde nier, een hersenschudding en inwendige bloedingen. Hij is meerdere keren geslagen en geschopt.

De recherche van het District De Leijgraaf van de Politieregio Brabant-Noord is dringend op zoek naar getuige van deze laffe mishandeling. Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.