Met InterRail naar het EK voetbal 2008

20/05/2008 08:32

PR Newswire

UTRECHT, Nederland, May 20 /PRNewswire/ --

- Speciale treinpas te koop voor treinreizen in Oostenrijk en Zwitserland

Eurail Group GIE, het bedrijf dat het InterRail-ticket in beheer heeft, biedt in samenwerking met de Oostenrijkse en Zwitserse federale spoorwegen (de ÖBB en de SBB) de Euro 2008 Rail Pass aan: een speciale treinpas voor het EK.

Volgende maand beginnen in verschillende steden in de twee gastlanden de wedstrijden voor de Europese voetbalkampioenschappen van de UEFA Cup, wat massa's voetbalfans op de been zal brengen; naar verwachting reizen vijf miljoen supporters naar dit evenement af. Om files op de wegen te vermijden, wordt het ten zeerste aanbevolen per trein te reizen; daarom zullen er extra treinen worden ingezet om de verwachte grote aantallen reizigers aan te kunnen.

Om het treinreizen in de gastlanden te vergemakkelijken, is het InterRail Oostenrijk Zwitserland Pass ontwikkeld, waarmee klanten een enorme korting tot wel 35% krijgen op de normale aanschafprijs van twee InterRail-tickets voor ieder land afzonderlijk. Deze promotionele pas is nu verkrijgbaar, kan tot en met eind juni aangeschaft worden en is een maand lang geldig, voor drie, vier, zes of acht reisdagen.

Zestien Europese teams zullen in dit toernooi - dat op zaterdag 7 juni in Basel, Zwitserland van start zal gaan - tegen elkaar spelen . De eerste wedstrijd zal tussen gastland Zwitserland en Tsjechië zijn. Het hoogtepunt van het toernooi is op 29 juni met een finale in Wenen, Oostenrijk. Uitgebreide informatie over het EK voetbal 2008 is te vinden op http://www.euro2008.uefa.com.

De spoorwegen van Oostenrijk en Zwitserland behoren tot de modernste, efficiëntste, betrouwbaarste Europese spoorwegen en bieden de mooiste uitzichten van Europa. Deze treinpas is de ideale oplossing voor de gelukkigen die een toegangskaart hebben voor één van de wedstrijden of voor mensen die gewoon de sfeer willen proeven. Toeristen die niet geïnteresseerd zijn in de wedstrijden kunnen de pas gebruiken om de menigten in de gaststeden te vermijden en van de gebaande wegen te wijken, want de pas is geldig in alle treinen van de ÖBB en SBB en tevens op veel private spoorwegen, waarmee letterlijk duizenden kilometers worden gedekt.

Prijzen van de InterRail Oostenrijk Zwitserland Pass beginnen bij 125 euro voor een tweedeklas jeugdpas voor drie dagen. Volwassen reizigers kunnen zowel eerste klas als tweede klas reizen. Permanente inwoners van Oostenrijk, Zwitserland of Liechtenstein kunnen overigens geen gebruik maken van deze speciale aanbieding.

Eurail Group biedt meerdere InterRail-tickets aan voor landen afzonderlijk alsook de zeer populaire InterRail Global Pass, welke geldig is in 30 deelnemende landen. Voor meer informatie of om te bestellen, bezoekt u http://www.InterRailnet.com of neemt u contact op met een reisbureau dat treinreizen verzorgt of met een deelnemende spoorwegmaatschappij.