VMBO-leerlingen verzorgen naschoolse activiteiten

dinsdag 20 mei 2008

In Reuver werken een basis- en een VMBO-school samen binnen een project voor dagarrangementen en combinatiefuncties.

Met break dance is het begonnen.

Leraren en leerlingen van deze VMBO-school Broekhin verzorgen op brede basisschool Bösdael een gedeelte van het naschoolse activiteitenaanbod: techniek voor basisschoolleerlingen, foto's bewerken op de pc, gezond koken
en een workshop yoga. Het mes snijdt volgens programmamanager Jan Schmitz aan twee kante. De kinderen van de basisschool hebben een zinvolle invulling van de naschoolse activiteiten en de leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen deze activiteiten, onder begeleiding van een vakdocent, mede gebruiken voor hun maatschappelijke stages. "Een win-win situtatie die wij verder willen uitbouwen."

Volgens Schmitz is het initiatief ontstaan nadat twee VMBO-leerlingen een breakdance activiteit hadden georganiseerd voor een groep leerlingen van de basisschool, die aan de overkant van de straat is gevestigd. "Het succes daarvan was voor de directeur van de basisschool aanleiding samen met mij (programmamanager van Phoenix Dagarrangementen en Combinaties) in gesprek te gaan met de directie van de VMBO-school. In dit gesprek is onderzocht welke mogelijkheden de school had om na schooltijd activiteiten uit te voeren voor basisschoolkinderen. Besloten werd leerlingen van het VMBO bij het plan te betrekken. Hoe het een en ander in de praktijk zal werken zal binnenkort blijken als de activiteiten uitgevoerd worden."