Korps Landelijke Politiediensten

Drie autodieven aangehouden

Capelle aan den IJssel, 20-05-2008 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft maandag 19 mei 2008 rond 19.30 uur op de A20 richting Gouda drie verdachten aangehouden, die in een gestolen auto reden.

Bij een kentekencontrole tijdens surveillance in een onopvallende auto op de Ruit van Rotterdam kreeg de Verkeerspolitie de auto in het oog. Om de auto te laten stoppen, reed de Verkeerspolitie het voertuig bij de afslag Capelle aan de IJssel klem. De verdachten sloegen direct op de vlucht. Een van hen kon ter plaatse staande worden gehouden. De andere twee werden later opgepakt achter een kantoorgebouw in aanbouw vlakbij de afslag.

Bij deze aanhouding werkte de Verkeerspolitie nauw samen met de politie Rotterdam-Rijnmond. Die zette onder andere een hond in. Daarnaast maakte de politie ook gebruik van een helikopter met infraroodcamera van de Dienst Luchtvaartpolitie van het KLPD. Aangezien de plaats van de aanhouding op een steenworp afstand van station Capelle ligt, bood ook de Spoorwegpolitie assistentie.

De drie mannelijke verdachten zijn 33, 34 en 38 jaar en afkomstig uit Polen. Zij waren alle drie onder invloed van alcohol. De bestuurder blies een alcoholpromillage van 0,7 en is hiervoor bekeurd.

De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau van Capelle aan de IJssel. De politie Dordrecht (Zuid-Holland-Zuid) doet het onderzoek.