Gemeente Moerdijk


20-05-2008: Surplus en Gemeente bedanken hulpverleners

B E D A N K T !

De directie van verpleeghuis Sancta Maria, onderdeel van de Surplus-organisatie, en het gemeentebestuur van gemeente Moerdijk willen iedereen van harte bedanken voor de professionele én spontane hulp die de bewoners van verpleeghuis Sancta Maria ontvingen toen er brand ontstond in hun verpleeghuis op eerste Pinksterdag.

De professionele hulpdiensten van o.a. politie, brandweer, geneeskundige diensten (GHOR en Sigma) en de gemeente waren snel terplekke om de brand te bestrijden en te helpen alle bewoners en personeelsleden te evacueren. Het dienstdoende personeel van Sancta Maria en de in de haast bij elkaar geroepen andere medewerkers van Surplus hebben fantastisch werk geleverd om de evacuatie ordelijk uit te voeren. Hierbij werden zij geholpen door collegas en vrijwilligers die zich spontaan hebben gemeld om te assisteren. Daarbij was er steeds voldoende aandacht voor de speciale zorg die deze kwetsbare groep vraagt.

Ook willen directie en het gemeentebestuur familieleden, passanten, de mensen van het Rode Kruis, de medewerkers van sporthal De Borgh, alsook de mensen op de locaties die bewoners hebben opgevangen, bedanken voor hun spontane inzet. De bereidwilligheid, steun en medeleven van alle betrokkenen was hartverwarmend.

Laat op die zondagavond werd duidelijk dat geen van de bewoners die avond en nacht terug kon keren naar huis. Daarop volgde een indrukwekkende operatie om de geëvacueerde mensen over te brengen naar andere verzorgings-, verpleeg-, en ziekenhuizen in de regio. Directie en gemeentebestuur zijn onder de indruk van het geduld en de daadkracht van allen die ondersteuning hebben verleend, sommigen tot diep in de nacht.

Onze bijzondere dank gaat uit naar de bewoners van het verpleeghuis en hun naasten, die ondanks alles kalm zijn gebleven en zich bijzonder flexibel hebben getoond. De gehele operatie is zeker daardoor ook zonder enige wanklank verlopen.

Met een vriendelijke groet,

H.W. den Duijn, Burgemeester van Moerdijk
B.I. Awad, voorzitter Raad van Bestuur
Surplus
A.L. Maranus, regiodirecteur Surplus/Verpleeghuis Sancta Maria