Ingezonden persbericht


Juniper Networks intensiveert partnerondersteuning

Juniper biedt 'J-Partners' extra financiële ruimte

Schiphol-Rijk, 20 mei 2008 - Juniper Networks reserveert meer budget voor zijn partners. Dit kondigde het bedrijf aan tijdens de jaarlijkse 'J-Partner Summit' in Lissabon (Portugal). Met de extra middelen kunnen J-Partners hun zakelijke activiteiten uitbreiden en optimaliseren, en vergroten ze hun toegevoegde waarde op het gebied van de geavanceerde netwerkoplossingen van Juniper. Juniper ondersteunt met de extra budgetten partners bij het ontwerpen, implementeren en beheren van zijn netwerkinfrastructuuroplossingen.

Onderdelen van de nieuwe partnerfinanciering zijn onder andere de Juniper Networks JUNOS Knowledge Transfer Toolkit, het J-Partner Virtual Lab, een nieuwe Sales Specialist-cursus voor gevorderden en een nieuwe J-Partner Solutions Configurator.

"We blijven investeren in partners. We ondersteunen de bedrijfsvoering en helpen bij het lanceren van initiatieven om de service te verbeteren. Zo kunnen onze partners optimale en geavanceerde netwerkoplossingen aan hun klanten leveren", zegt David Small, vicepresident Channel Sales EMEA van Juniper Networks. "We verbreden ons oplossingenportfolio met producten als de EX-serie Ethernet-switches en we promoten JUNOS als ons single-source besturingssysteem. Met deze producten kunnen J-Partners de waarde van hun bedrijf vergroten."

Telindus Verenigd Koninkrijk & Ierland is een van de partners van het eerste uur van Juniper. Mark Hutchinson, Managing Director van Telindus: "Als systems integrator zijn sterke partnerrelaties essentieel voor ons succes. Onze samenwerking met Juniper garandeert dat de synergie van beide bedrijven aan onze klanten ten goede komt."

"Bedrijven zijn constant op zoek naar nieuwe en betere manieren om hun kanaalpartners te faciliteren. Veel bedrijven worstelen echter met het bieden van de juiste toegevoegde waarde, service en ondersteuning waarmee partners hun business kunnen stimuleren", zegt Tiffani Bova, vicepresident Research van Gartner. "Fabrikanten kunnen zich snel onderscheiden van hun concurrenten. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door hun kanaalprogramma's te richten op toegevoegde waarde en diensten in plaats van de gebruikelijke verkoopvolumes en certificeringen. De fabrikanten belonen hiermee kanaalpartners voor hun specialisatie. Het voordeel voor kanaalpartners is weer, dat specialisatie de productverkoop verhoogt en de marges vergroot."

Focus op partnerondersteuning en -waarde
Juniper streeft naar solide partnerships die voor beide partijen voordeel opleveren. Het bedrijf doet dit door flexibele programma's en budgetten aan partners aan te bieden. Deze middelen stellen partners in staat hun resultaten, gebaseerd op vaardigheden, best practices en toegevoegde waarde, te optimaliseren. Deze tools en budgetten stimuleren en versnellen de groei. Bovendien maken ze het voor partners makkelijker om zaken te doen met Juniper. Het nieuwe J-Partner Program omvat de volgende onderdelen.

* JUNOS Knowledge Transfer Toolkit: deze nieuwe samenwerkingstoolkit stelt J-Partners in staat om snel en kosteneffectief hun klanten bij te scholen op het gebied van JUNOS-software, het single-source besturingssysteem van Juniper.

* Juniper Networks J-Partner Virtual Lab: dit 'laboratorium' biedt J-Partners gratis en op elk moment virtuele 'hands-on'-toegang tot het productportfolio van Juniper. Het portfolio omvat trainingen, opleidingen en klantendemonstraties.

* Juniper Networks Sales Specialist Advanced Course: exclusief voor J-Partner Sales Engineers. Deze nieuwe cursus biedt een gedetailleerd stappenplan voor het ontwerpen en configureren van geavanceerde Juniper-oplossingen.

* Juniper Networks J-Partner Solutions Configurator: maakt het makkelijker om zaken te doen met Juniper. Bovendien maakt de nieuwe configuratietool een snellere en eenvoudiger implementatie mogelijk.

Ten slotte introduceerde Juniper recentelijk een nieuwe Service Specialization for Implementation. Dit is een erkenning voor partners met bewezen Juniper-expertise. Tevens voorziet Service Specialization for Implementation partners van een compleet, gebruiksvriendelijk en praktisch naslagwerk over het ontwerp, de ontwikkeling en de implementatie van specifieke Juniper-oplossingen.

####
Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.