Gemeente Den Haag

PERSBERICHT
Den Haag 20 mei 2008

Holland Dance Festival en Rondje Den Haag beste stadspromotie!

DEN HAAG - Den Haag is gisteravond flink in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de prestigieuze Nationale Evenementenprijzen in Utrecht. De beste Stadspromotie-evenementen werden het Holland Dance Festival (in de categorie cultuur) en het Rondje Den Haag mag zich bestempelen als het leukste stadsevenement. De Fortis City-Pier-City Loop (Sport) en Vlaggetjesdag (in de categorie algemeen) zijn beiden op een derde plaats geëindigd.

In de categorie Evenementenstad van het Jaar is de stad Den Haag derde geworden. Frits Huffnagel, wethouder Citymarketing, toont zich verheugd: "Vorig jaar werd Den Haag vierde in dezelfde categorie, deze stijgende lijn willen we graag vasthouden." Amsterdam is uitgeroepen als Evenementenstad van het Jaar 2008.

De Nationale Evenementenprijzen worden jaarlijks uitgereikt aan evenementen die zich in het voorgaande jaar onderscheiden hebben en een bijdrage hebben geleverd aan de promotie van een stad. De jury van de Nationale Evenementenprijzen bestaat uit onafhankelijke deskundigen uit en rond de evenementenbranche.

Anja Overhoff, directeur van Den Haag Marketing: "Uit honderden inzendingen is Den Haag met vier evenementen in de prijzen gevallen én ook nog derde Evenementenstad van het Jaar. De prijzen zijn een geweldig compliment en onderstrepen nog maar eens wat een attractieve stad Den Haag is. Evenementen trekken enorm veel extra bezoekers naar de stad en zijn dus heel belangrijk voor extra inkomsten en de werkgelegenheid."

De Nationale Evenementenprijzen zijn een initiatief van de European Event Awards Foundation (EEAF). Den Haag Marketing heeft de Haagse evenementenbranche geïnformeerd over de prijzen en begeleid in de aanmelding.

Den Haag Marketing

Den Haag Marketing is de overkoepelende marketing en promotie organisatie voor de stad Den Haag en haar beide badplaatsen Scheveningen en Kijkduin. Het Haags Uitburo, de VVV kantoren, het Convention bureau en Den Haag Topsport zijn onderdeel van Den Haag Marketing.


-----------------------

Noot voor redactie,

Gemeente Den Haag