Ingezonden persbericht


DC08-176 20 mei 2008

Bas Burger nieuwe CEO BT Benelux

Benelux organisatie realiseert 18% groei

BT maakt vandaag de aanstelling van Bas Burger (37) bekend als Chief Exective Officer, BT Benelux. Burger zal zijn nieuwe positie vanaf juni bekleden en rapporteren aan Luis Alvarez, President EMEA & Latin America. Hij volgt hiermee Michel De Coster op die BT per 1 juni verlaat. Bas Burger heeft een rijke ervaring in de ICT-sector en komt van Getronics N.V., waar hij als Executive Vice President en onderdeel van het Management Commitee verantwoordelijk was voor Global Sales, Channel en Partner Management, alsmede International Business Support en Development.

BT maakt vandaag tevens bekend dat de Benelux-organisatie een omzet van EUR 710,8 miljoen heeft behaald over het boekjaar 2007/2008, dat eindigde op 31 maart 2008, en laat daarmee een jaar-op-jaar groei zien van 18 %. De Benelux-organisatie liet ook een positieve EBIT en cash flow zien.

"De afgelopen jaren heeft BT zichzelf succesvol getransformeerd tot een wereldwijde organisatie die bedrijfskritische netwerk- en IT-diensten levert aan zijn klanten. BT heeft een sterke positie in de Benelux en ik kijk er dan ook naar uit om samen met het team succesvol te blijven, nieuwe kansen te verzilveren en de organisatie in de regio nog verder te ontwikkelen", aldus Bas Burger.

Luis Alvarez, President EMEA & Latin America: "BT Benelux heeft solide prestaties laten zien de afgelopen twaalf maanden. Ik ben er zeker van dat Bas Burger, met zijn ervaring in de ICT-industrie, hierop verder kan bouwen en de onderneming verder kan laten groeien. Ik verheug me op onze samenwerking."

Voor zijn periode bij Getronics N.V., vanaf 2002, was Bas Burger CEO en Managing Director van KPN Entercom Solutions B.V. Hij begon zijn carrière bij KPN in 1994 (toen nog PTT Telecom), waarna hij verschillende sales en senior management posities vervulde binnen het bedrijf.

Over BT

BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan onze klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet, als ook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2007-'08, dat eindigde op 31 maart 2008, behaalde BT Group een omzet van 20.704 miljoen Britse pond. De winst voor belastingen en specifieke items bedroeg 2.506 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.bt.com/aboutbt.

Beeldmateriaal van BT is te downloaden op: http://imagelibrary.btplc.com.



Ingezonden persbericht