Ingezonden persbericht


Persbericht

Jeugd is zuipen tijdens vakanties beu

Jeugd is steeds meer en jonger maatschappelijk betrokken bij zaken zoals het milieu en het helpen van mensen die in verslechterde omstandigheden verkeren. In de zomervakantie verkiezen zij deze zomer steeds vaker vrijwilligerswerkvakanties boven een vakantie vol zon, zee, strand en uitgaan. Een vakantie in het teken van vrijwilligerswerk in een weeshuis, een dierenziekenhuis of kinderen uit een voormalig oorlogsgebied de dag van hun leven bezorgen, zijn veel meer in trek dan voorgaande jaren.

Kinderen kiezen er daarbij op steeds jongere leeftijd voor om vrijwilligerswerk te gaan doen. Al vanaf 13 jaar gaan kinderen mee met een vrijwilligerswerkvakantie. De vakanties worden onder andere georganiseerd en aangeboden door Simbo, een reisorganisatie die compleet verzorgde vakanties organiseert voor kinderen en jongeren. Simbo biedt veel verschillende vakanties, van strandvakanties tot vrijwilligerswerkvakanties. Zij merken dat het juist deze zomer een trend is om te boeken voor een vrijwilligerswerkvakantie. Uit recente cijfers van de reisbranche-organisatie ANVR zal de groei voor de zomer van 2008 uiteindelijk uitkomen op 3 tot 4 procent. Het aanbod van de vrijwilligerswerkvakanties van Simbo is voor deze zomer gegroeid met bijna vijfhonderd procent.

Simbo biedt dit jaar veel verschillende soorten vrijwilligerswerkvakanties aan. Zowel in Europa als ver daarbuiten, zoals in Bosnië, Griekenland, Ghana, Nepal, Ecuador en Costa Rica. Het unieke van deze vakanties is dat je meewerkt aan een vrijwilligersproject en daarnaast ga je het land op verschillende manieren ontdekken, zoals een trekking door de natuur, het bezoeken van hoofdstad of een ontmoeting en activiteiten ondernemen met de lokale bevolking. De vrijwilligerswerkvakanties worden aangeboden vanaf één week tot en met twee maanden.