Ingezonden persbericht


AT&T EN OCÉ SLUITEN CONTRACT VAN 6,4 MILJOEN DOLLAR VOOR LEVERING VAN NETWERK- EN VOICEDIENSTEN

DEN HAAG, 20 mei 2008 - Océ NV, een leidende internationale onderneming in document management, heeft AT&T gekozen voor de levering van een IP-gebaseerde Virtual Private Network (VPN) voor haar kantoren in de Verenigde Staten. Het contract heeft een looptijd van vier jaar en vertegenwoordigt een waarde van 6,4 miljoen dollar.

AT&T gaat voice- en datadiensten leveren om de vestigingen van Océ in de VS, Canada en Mexico veilig te laten communiceren met de mondiale datacentra van de onderneming in Duitsland. Het contract omspant 160 locaties, waarvan 155 in de VS, twee in Europa, twee in Canada (Toronto en Montreal) en één in Mexico. Het is de jongste overeenkomst van AT&T met een internationaal concern dat zijn hoofdkantoor in Europa heeft.

Océ is een vooraanstaande producent en leverancier van hoogwaardige, innovatieve producten en services voor professionele print- en documentmanagementomgevingen. De onderneming is met ruim 24.000 medewerkers actief in 90 landen en heeft eigen verkoop- en servicekantoren in meer dan 30 landen. Océ heeft onderzoeks- en productiefaciliteiten in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Roemenië, de Tsjechische Republiek, de Verenigde Staten, Canada en Singapore. Het hoofdkantoor is gevestigd in Venlo.

Océ is sterk aanwezig in de VS, waar het bedrijf bijna de helft van zijn totale omzet behaalt. De onderneming levert een compleet aanbod digitale afdrukoplossingen, van netwerkgekoppelde multifunctionele kantoorprinters tot variabele dataprinters en grootformaatprinters. Tot de klanten van Océ behoren veel Fortune 1000-ondernemingen, grote onderwijsinstellingen en overheidsinstanties.

Océ koos AT&T op grond van AT&T's state-of-the-art IP netwerk, waarmee Océ beschikt over

een schaalbare, betrouwbare en eenvoudig te beheren IP-netwerk, dat tegemoet komt aan Océ's behoefte aan flexibele, geavanceerde en kosteneffectieve datacommunicatie op basis van een gestandaardiseerd platform.

"We streven naar consolidatie en globalisering van onze IT-infrastructuur," verklaarde Wilfred de Herder, Chief Information Officer van Océ. "Optimale IP-connectiviteit is essentieel voor het kritische en veelsoortige data-, voice- en videoverkeer binnen onze organisatie. AT&T kan die connectiviteit verzekeren en onderscheidt zich met zijn geweldige mondiale organisatie en flexibele opstelling."

Het contract is illustratief voor het succes waarmee AT&T inspeelt op de continue verschuiving in netwerkverkeer van voice naar data, met name IP-georiënteerde data, nu steeds meer organisaties overstappen van traditionele packetnetwerken naar MPLS-georiënteerde VPN's (beveiligde internetverbindingen) en extern beheerde applicaties. AT&T biedt zijn internationale klanten over de hele wereld consistente, robuuste, gestandaardiseerde IP-services. Deze services omvatten IP-gebaseerde VPN's - die gebruikmaken van de meeste recente MPLS technologie - en een portfolio geavanceerde data-hostingservices, applicaties en hoogwaardige IP-beveiligingsdiensten.

Meer online informatie:

Relevante websites:

Relevante mediakits:

AT&T Web Site

AT&T Business Customer News

AT&T Enterprise Services

Océ Web Site

Mobility Solutions for Businesses

AT&T's Internet Protocol Virtual Private Network

AT&T Global Networks

Relevante persberichten:

Relevante factsheets:

AT&T Wins $1.6 Billion Global Deal with Shell

AT&T to Invest $1 Billion in Global Network and Services for Multinational Customers in 2008

AT&T VPN Snapshot

Technorati Tags: AT&T, MPLS, Managed Network Services, Global Network Solutions, IP VPN

Over AT&T

AT&T Inc. is een van 's werelds grootste houdstermaatschappijen in telecommunicatiediensten. De diverse dochterondernemingen, werkmaatschappijen en gelieerde bedrijven verzorgen geavanceerde IP-georiënteerde zakelijke communicatiediensten voor organisaties in de VS en elders in de wereld. AT&T is de grootste partij op de Amerikaanse markt voor draadloze diensten, snel internet en voiceservices. AT&T is verder bekend als uitgever en exploitant van de Yellow Pages en de daaraan gelieerde YELLOWPAGES.COM organisatie, en stelt zijn merknaam via licenties beschikbaar aan innovators op het gebied van onder meer communicatie-apparatuur. In het kader van zijn "3-scherms" integratiestrategie werkt AT&T aan de uitbreiding van zijn TV-entertainmentaanbod. In 2008 prijkte AT&T opnieuw op de eerste plaats van Fortune's "World's Most Admired Telecommunications Company" ranglijst en was het ook "America's Most Admired Telecommunications Company". Kijk voor meer informatie over AT&T Inc. en de producten en diensten van AT&T en haar dochterondernemingen en gelieerde bedrijven op http://www.att.com.

© 2008 AT&T Intellectual Property. Alle rechten voorbehouden. AT&T, het AT&T-logo en alle andere in dit document genoemde merknamen van AT&T zijn handelsmerken van AT&T Intellectual Property en/of van aan AT&T gelieerde ondernemingen.

Dit persbericht en andere bekendmakingen van AT&T zijn ook beschikbaar als RSS-feed via www.att.com/rss. Ga voor meer informatie ook naar de AT&T newsroom op http://www.att.com/newsroom.

Over Océ

Océ is een vooraanstaande onderneming op het gebied van documentmanagement en printen voor professionele toepassingen. Het aanbod omvat print- en kopieersystemen voor de kantooromgeving, supersnelle digitale productieprinters en grootformaat printsystemen voor zowel technische documentatie als de grafische markt. Océ is ook een vooraanstaande aanbieder van documentbeheerdiensten. De onderneming heeft veel van de Fortune 500 bedrijven als klant, evenals toonaangevende commerciële printshops. Océ werd opgericht in 1877 en houdt hoofdkantoor in Venlo. De onderneming is actief in ruim 90 landen en biedt werk aan ruim 24.000 mensen. De totale omzet bedroeg in 2007 3,1 miljard euro. Océ staat genoteerd op Euronext in Amsterdam. Kijk voor meer informatie over Océ op www.oce.com.

Meer informatie:

Fleishman-Hillard

Willeke Binnendijk

Tel: +31 (0)20-4065930
E-mail: willeke.binnendijk@fleishman.com