Persbericht

INZET VAN INTEGRATION COMPETENCY CENTER LEVERT OPERATIONELE EFFICIENCY OP

~ onderzoek van Informatica wijst op significante kostenbesparingen en snellere time-to-market ~

Nieuwegein, 19 mei 2008 Informatica Corporation (NASAQ: INFA), de grootste onafhankelijke aanbieder van data integratie software, heeft de inzet van Integration Competency Centers (ICC) en de invloed daarvan op de operationele efficiency van organisaties binnen haar klantenkring onderzocht. Uit dit onderzoek blijkt dat bedrijven die ICCs hebben geïmplementeerd, kostenbesparingen van miljoenen dollars per jaar realiseren en hun time-to-market drastisch verkorten.

Ons ICC blijkt een ongekend succes , zegt Gary Reicher, Vice President Database Services and Architecture bij investeringsbedrijf T. Rowe Price, een van de ondervraagde Informatica klanten. Het heeft significante arbeidsbesparingen in nieuwe ontwikkelingen en het onderhoud van applicaties opgeleverd. Tegelijkertijd besparen we op kosten voor software en hardware van nieuwe integratie-projecten. Uiteindelijk worden de kosten van nieuwe project steeds lager, omdat we applicaties hergebruiken en de time-to-market verkorten.

Een ICC is een shared service die bestaat uit diensten, technologie, richtlijnen, best practices en processen, gericht op een snelle en kosteneffectieve planning, ontwikkeling en management van data integratie projecten over het hele bedrijf.

Zowel onafhankelijke analisten als gebruikers zien de waarde in van een ICC. Zo schreven Vollmer en Karel van Forrester in hun rapport Evaluating Integration Technology Options van maart 2007 bijvoorbeeld: Het Integration Competency Center (ICC) zou de voornaamste bron van expertise moeten zijn op het gebied van de verschillende integratie alternatieven. Het ICC moet worden betrokken in alle beslissingen over welk alternatief het meest geschikt is om de beoogde bedrijfsdoelstellingen te halen.

Het onderzoek van Informatica maakt duidelijk dat ICCs een essentieel onderdeel zijn van IT en een hoge succesgraad kennen. Meer dan 130 Informatica klanten in de Verenigde Staten en Europa , variërend in grootte van een omzet van minder dan 100 miljoen dollar tot meer dan 5 miljard dollar, werden in december 2007 ondervraagd.

43 procent van de ondervraagde bedrijven hebben een ICC of zijn bezig met het opzetten van een programma. Van de bedrijven die een ICC in gebruik hebben, geeft een significante meerderheid aan het ICC in te zetten voor data integratie-activiteiten die verder gaan dan data warehousing, waaronder real-time operationele data integratie, systeem migratie/consolidatie, master data management en data kwaliteit-projecten.

Op de vraag of ze het succes van het ICC willen waarderen op een schaal van 1 tot 5, waarbij 5 de hoogste score is, geeft meer dan 75 procent een gemiddelde score van 4, op de gebieden: significante kostenbesparingen, economies of scale en een verbeterde time-to-market van nieuwe data integratie projecten als gevolg van het Integratie Competentie Center.

Informatica maakt ICC-handleiding
Informatica heeft een ICC Professional Services-handleiding samengesteld om bedrijven te assisteren met hun bedrijfsanalyse, financiële verantwoording, business case en de implementatie van ICCs. Deze handleiding bevat expertise van zowel bedrijfsprocessen als technologische oplossingen en helpt bedrijven hun operationele efficiency en time-to-market te verbeteren bij alle data integratie-projecten. Hieronder vallen ook real-time vereisten die van levensbelang zijn voor het slagen van het project.

Daarnaast heeft Informatica ICC-trainingen opgezet voor zowel beginners als gevorderden, om bedrijven te helpen de kracht en voordelen van een ICC voor data integratie-behoeften beter te begrijpen.

Vooraanstaande analisten hebben voorspeld dat in 2010 meer dan 80 procent van de grootste bedrijven en 50 procent van de grote bedrijven beschikt over een Integratie Competentie Center , zegt John Schmidt, Vice President, Global ICC Practice, Professional Services bij Informatica. Informatica-klanten laten zien dat een ICC de meest effectieve en efficiënte manier is om data integratie-projecten te managen op bedrijfsniveau. Hun ervaringen bewijzen dat een ICC bijdraagt in het breed toepassen van data integratie-technieken en technologieën voor het oplossen van een groot aantal bedrijfsproblemen. Bovendien levert een ICC meetbare resultaten op, in de vorm van kostenbesparingen en -vermijdingen, een snellere time-to-market, betere prestatie van applicaties en constistentie in bedrijfsbeslissingen.

Voor meer informatie over ICCs en de bijdrage die ze leveren in het verbeteren van operationele efficiency, bezoek www.informatica.com/solutions/icc/master_class .

Voor details over de Informatica ICC Master Class education series, bezoek ook www.informatica.com/info/economicsoficcwhitepaper om kostenloos een whitepaper te downloaden over de Economics of Integration Competency Centers.

(680 woorden)