Ingezonden persbericht


*** PERSBERICHT ***

PvdA Bos en Lommer draagt Fouad Sidali voor als Dagelijks Bestuurder

Amsterdam, 20 mei 2008 ­ De PvdA-fractie draagt met trots Fouad Sidali voor als de nieuwe Dagelijks Bestuurder in Bos en Lommer. Hij zal de sociale portefeuille op zich nemen. Sidali volgt daarmee Ayhan Yalin op, die begin april aftrad.

De PvdA fractie ziet in Fouad Sidali een ideale persoon om de relatie met het stadsdeel en haar bewoners verder aan te halen. Hij is een gedreven bruggenbouwer en is vanuit zijn werk en andere bezigheden gewend om in een complexe bestuurlijke omgeving belangen bij elkaar te brengen en oplossingen te formuleren. Hierin geeft hij leiding aan professionals en vrijwilligers. Sidali heeft een brede belangstelling en heeft affiniteit met het sociale domein. Hij heeft een visie op hoe participatie en integratie in de praktijk werken. Bovendien kent hij de Amsterdamse politiek niet alleen van binnenuit maar ook als actief deelnemer aan het maatschappelijk debat.

Fouad Sidali (41) begon zijn loopbaan als journalist. Na een start als programmamaker bij Omroep Den Haag, werkte hij op als redacteur en verslaggever voor het NOS Journaal en Hart van Nederland (SBS). In 2003 maakte hij een overstap naar de gemeente Amsterdam, waar hij werkte als bestuursadviseur en ­ voorlichter voor het college van Burgemeester en Wethouders. Hij was onder andere persvoorlichter en woordvoerder van wethouder Belliot.

In 2005 ging Sidali werken voor communicatieadviesbureau Pleon bv, als senior communicatieadviseur. Hij werkt namens Pleon als interim-manager en interim- communicatieadviseur voor bedrijven en de overheid.

Naast zijn professionele werkzaamheden is Sidali altijd actief geweest in het maatschappelijk middenveld. Zijn recente activiteiten betreffen onder meer het voorzitterschap van Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN, sinds mei 2007) en het coördinerend voorzitterschap van het Landelijk Overleg Minderheden (LOM, waarin 7 zeven samenwerkingsverbanden gezamenlijk werken aan het versterken van de maatschappelijke positie van verschillende etnische minderheidsgroepen. Minister Vogelaar is voorzitter van het LOM). Ook was Sidali enige tijd redacteur van het PvdA Amsterdam Magazine en heeft hij ruime ervaring als debatleider en presentator.

De PvdA-fractie zal Fouad Sidali op 28 mei aanstaande in de raadsvergadering van de Stadsdeelraad van Bos en Lommer voordragen als lid van het Dagelijks Bestuur.