Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Marktleider in IT publicaties optimaliseert web channel IDG DUITSLAND KIEST NEDSTAT

Frankfurt, 20 mei 2008 - IDG Duitsland, best presterende dochter van 's werelds grootste uitgever van IT publicaties, onderzoek en conferenties, heeft Nedstat gekozen voor het leveren van diepgaande web analytics voor hun belangrijkste websites.

IDG meet inmiddels de portals www.pcwelt.de, www.gamestar.de, www.macwelt.de en www.computerwoche.de met Sitestat om bezoekersgedrag in kaart te brengen en website content te helpen optimaliseren. Na grondig onderzoek viel de keuze van IDG op Nedstat vanwege haar full service aanbod waaronder het efficiënte maatwerk, de persoonlijke support en de consultancy diensten.

"Willen we duurzame resultaten behalen en een lange termijn verbetering nastreven, dan moet de analytics oplossing volledig worden geïntegreerd met de business processen van ons bedrijf. Het Nedstat consultancy team heeft ervoor gezorgd dat de implementatie is afgestemd op onze business succes factoren waardoor het resultaat van onze web analytics investering direct zichtbaar is", zegt Matthias Riedinger, technisch hoofd van IDG's online kanaal. "De krachtige gebruiksvriendelijkheid van Sitestat zorgt voor een brede acceptatie en intensief gebruik binnen onze organisatie."

Christian Elsner, Country Manager van Nedstat Duitsland: "Nedstat is verheugd over de lange termijn relatie met IDG. We kijken ernaar uit onze expertise van de mediawereld in te zetten om IDG's online business te helpen optimaliseren."

Over IDG Duitsland

IDG is wereldwijd het grootste technische media, marktonderzoek en evenementen bedrijf. IDG werd opgericht in 1964 en geeft uiteenlopende media uit die samen meer dan 140 miljoen kopers van technologieën bereiken in 90 verschillende landen. Samen zijn zij goed voor 95% van al het budget dat aan IT gespendeerd wordt.

Het uiteenlopende portfolio van IDG's producten en diensten overkoepelt vijf belangrijke gebieden waaronder online en print uitgaven, evenementen en conferenties, marktonderzoek en wereldwijde marketing oplossingen. IDG Duitsland is de meest succesvolle organisatie binnen de IDG groep, zij begon in 1974 met de uitgave van Computerwoche en bedient nu bijna elke IT doelgroep met publicaties.

Meer informatie kunt u vinden op www.idgmedia.de.

Over Nedstat

Nedstat is Europees marktleider in website analytics.

De Nedstat producten en services stellen bedrijven en organisaties in staat het rendement van hun online communicatie en business te verbeteren. Nedstat maakt website analytics simpel, duidelijk en toegankelijk voor gebruikers van alle niveaus en disciplines. Producten zijn daarom makkelijk te gebruiken, rapporten zijn helder en snel toegankelijk, aanpassingen zijn eenvoudig en de service en support zijn persoonlijk en van hoge kwaliteit.

Nedstat telt 180 medewerkers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Tot de klantenkring behoren vele gerenommeerde en wereldwijd opererende ondernemingen zoals ASICS Europe, Electrabel, Ernst & Young, KarstadtQuelle, Panasonic, Renault en Wolters Kluwer, alsmede diverse overheidsinstanties en non-profitorganisaties.

Accreditaties van onafhankelijke, toonaangevende instituten in Europa, zoals ABC electronic en OJD, garanderen dat metrics van klanten in overeenstemming zijn met de gestelde standaarden.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot: Nedstat B.V., Michael Kinsbergen, telefoon +31 (0) 20 519 54 01, e-mail press@nedstat.com.

Voor meer informatie over Nedstat, ga naar www.nedstat.com.