Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Huntenpop blij met
nominatie als 'beste festival'

Het jaarlijkse Huntenpop Festival, dit jaar voor de negentiende keer in het Achterhoekse Varsselder, is genomineerd in de categorie 'Beste festivals'. Dat is gebeurd door de collectieve belangenbehartiger van Nederlandse poppodia en festivals V.N.P.F. Bezoekers van poppodia en -festivals kunnen nu tot en met 1 juni aanstaande een stem uitbrengen op de genomineerden via LiveXS.nl.

"Wij zijn er blij met de nominatie", laat de organisatie van het Huntenpop Festival in een eerste reactie weten. "Wij zien hierin toch een beloning voor negentien jaar keihard vrijwilligerswerk. Het geeft tevens aan dat het Huntenpop Festival landelijk aanzien geniet en door de bezoekers hoog wordt gewaardeerd."

Steeds mooier

Ook ziet de organisatie door deze nominatie een bevestiging dat ze qua policy op de goede weg zit. "Wij streven er namelijk niet naar steeds groter te worden, maar willen wel een steeds mooier en steeds beter festival", aldus de organiserende Stichting Huntenpop Belangen. "En dat begint nu kennelijk in het land ook door te dringen."

Een onafhankelijke commissie van de VNPF heeft kortgeleden de genomineerden bekend gemaakt voor de 'IJzeren Podiumdieren' 2008 in diverse categorieën. Die IJzeren Podiumdieren worden dit jaar uitgereikt op woensdag 11 juni in het Amsterdamse Paradiso. De uitreiking komt tot stand in nauwe samenwerking met Paradiso, het Paradiso-Melkweg-Productiehuis, LiveXS Popmagazine en de VNPF. Fabchannel gaat de uitreiking wereldwijd uitzenden.

Line-up

Het Huntenpop festival wordt dit jaar gehouden op vrijdagavond 22 en zaterdag 23 augustus in Varsselder, Achterhoek. Vrijdagavond een 'warming-up' met een tributenight en zaterdag dertig bands op vier podia van 12.00 tot 24.00 uur. Een camping, een nevenprogramma, veel sfeer en niet te duur, zie daar de overige kenmerken van Huntenpop. Een ticket kost in de voorverkoop E 35,00.

De voorlopige line-up van Huntenpop 2008 luidt Saybia (Den), Def Americans ( Johnny Cash tribute), Walter Trout & the Radicals (USA), Rolling Spears (Kenia), Aqua de Annique, Kwani Experience (Zuid-Afrika), Beatsteaks (Ger), The Pine Box Boy's (USA), Stevie Ann, The Rhythm Chiefs, Delain, Neil Young Mirror Band en Lolly Jane Blue. Meer namen volgen binnenkort.

Alle verdere informatie staat op www.huntenpop.nl.

FOTOBIJSCHRIFT
Huntenpop: 'niet groter, wel mooier en beter'
(Foto: Peter van Tuyl)


- X -

Noot voor de redactie (