Ingezonden persbericht


Persbericht

Edelman Tech team versterkt met twee adviseurs

Amsterdam, 20 mei 2008 Het technology team van Edelman is versterkt met twee adviseurs, Esther Groot en Elske Hoekstra. De respectievelijke Senior Account Executive en Account Executive zullen strategische communicatieactiviteiten helpen ontwikkelen en advies geven aan klanten in de IT, telecom en consumententechnologie. Esther en Elske zullen werken voor klanten als Xbox, Exact Software, BBned, Bbeyond en Bitlibre.

Annemieke Kievit, General Manager van Edelman Nederland: Edelman is al meer dan 10 jaar toonaangevend als het gaat om communicatie voor technologiebedrijven. De technologiesector wordt gelukkig weer goed vertrouwd door opinieleiders vanwege de innovatieve producten en diensten, en een snel verbeterende prijs-kwaliteitverhouding. ICT-bedrijven zijn ook vaak goede werkgevers en kampen, minder dan bijvoorbeeld levensmiddelenfabrikanten, met issues op het gebied van milieu en gezondheid. Deze sector staat al jaren bovenaan in ons onderzoek naar vertrouwen, de Edelman Trustbarometer, en weet een toenemend aantal ICT- en telecombedrijven ons te vinden.

Esther Groot (30) heeft ruime werkervaring in de communicatie. Zij werkte onder meer als account manager bij een reclamebureau en als communicatieadviseur bij verschillende organisaties. Ze heeft speciale affiniteit met interne communicatietrajecten en klantevenementen. Bij Edelman wil ze doorgroeien tot zwaargewicht op het gebied van communicatie en public relations. Ze zal de BBned-, BBeyond- en Bitlibre-accounts versterken.

Elske Hoekstra (25) is afkomstig uit de uitgeverswereld waar ze na haar studie Nederlands en de opleiding NIMA-A ging werken. Als communicatiemedewerker bij de Boekhandels Groep Nederland, werkte ze mee aan in- en externe communicatie trajecten voor alle Selexyz boekhandels. Bij Edelman versterkt Elske het Xbox- en Exact Software-team.

Over Edelman

Edelman is s werelds grootste onafhankelijke PR-bureau. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Amsterdam. Ruim 48 communicatie professionals werken in vijf gespecialiseerde teams: Corporate, Consumer Brands, Health, Finance en Technology. Edelman is ervaren in het plannen, organiseren en uitvoeren van corporate, crisis en marketingcommunicatieprogramma s voor (inter-)nationale bedrijven en organisaties. Edelman heeft 51 vestigingen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië met in totaal 3.100 mensen. Onlangs werd Edelman uitgeroepen tot Global Agency of the Year door het Holmes Report 2008. In januari 2008 riep Advertising Age Edelman uit tot één van de top-10 communicatiebureaus van zijn Agency A-list in 2007, het eerste en enige PR bureau ooit dat deze erkenning ten deel is gevallen. PRWEEK noemde Edelman Large Agency of the Year in 2007.

# # #

Klik voor beeldmateriaal in hoge resolutie op de foto s in dit persbericht of kijk op: http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php

Voor meer informatie

Charlotte de Vreeze

Mailto: charlotte.devreeze@edelman.com

Tel: 020 3010980