CNV Publieke Zaak biedt leergang ethiek

21/05/2008 08:52

CNV Publieke Zaak

CNV Verzorging en Verpleging, onderdeel van CNV Publieke Zaak, lanceert op dinsdag 20 mei a.s. de leergang ethiek. Dit is een leergang met handvatten voor het omgaan met ethiek op het werk.

Werknemers hebben in hun werk regelmatig te maken met dilemma's die ethisch van aard zijn. Vaak wordt dit geen ethiek genoemd, omdat het begrip ethiek voor veel mensen erg abstract en hoog gegrepen is. Ook blijkt dat in de praktijk vaak onvoldoende tijd wordt genomen om bij deze dilemma's stil te staan. CNV Verzorging en Verpleging vindt dit jammer, omdat het gaat om dilemma's waar mensen dagelijks mee te maken hebben. Vaak vergallen deze dilemma's het plezier in het werk. In deze leergang geeft CNV Verzorging en Verpleging handvatten om ethische besprekingen ook in de toekomst op de werkvloer toe te passen. Door een structurele toepassing hiervan, leren werknemers zich bewust te worden van ethische keuzen die ze moeten maken in hun werk. Ze leren met collega's over deze keuzen te praten om tot een weloverwogen beslissing te komen.

Inhoud leergang

CNV Verzorging en Verpleging houdt zich al jaren bezig met de ethiek van de dagelijkse praktijk. Nu heeft zij de talloze producten die ze in de jaren heeft ontwikkeld en verzameld weten samen te vatten in deze handzame leergang. De leergang is opgedeeld in zes tabbladen, waarin systematisch wordt toegewerkt naar het daadwerkelijke product: de invoering van ethische gespreksvoering op drie verschillende niveaus:


- De basis


- Het management


- De organisatie

Instellingen en scholen die de leergang bestellen hebben de mogelijkheid een gratis introductieworkshop te volgen.

De leergang is vanaf 21 mei 2008 tegen betaling van 175 euro te bestellen bij CNV Publieke Zaak. Betaling vindt plaats middels een op te vragen machtigingsformulier of door overmaking van het totaalbedrag op gironummer 12069 t.n.v. CNV Publieke Zaak, o.v.v. leergang ethiek. Wilt u de leergang bestellen? Of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar g.biesaart@cnvpubliekezaak.nl of kijk op de website www.MijnVakbond.nl.





http://www.MijnVakbond.nl

http://www.mijnvakbond.nl