Gemeente Goirle


Openbare B&W besluitenlijst

Week 21
20-05-08


1. Tussenrapportage Kadernota Kunst en Cultuur.

Toelichting:
Bij de totstandkoming van deze Tussenrapportage van de Kadernota Kunst en Cultuur is breed overleg gevoerd met deskundigen en belanghebbenden. Rode draad in deze bijeenkomsten vormden de in de startnotitie kunst- en cultuurbeleid 'Op Stap' neergelegde thema's: amateurkunst, cultuurparticipatie, identiteit en profilering van Goirle, kunst in de openbare ruimte, promotie kunst en cultuur, cultureel erfgoed en cultuuraanbod. Per thema worden subprioriteiten voorgesteld. De Raad wordt uitgenodigd mee te denken over 1) of dit de prioriteiten zijn die in de Kadernota Kunst en Cultuur uitgewerkt dienen te worden, en 2) welke prioriteiten daarbij prioriteit 1 vormen.

Besluit college:

a. in te stemmen met de Tussenrapportage Kadernota Kunst en Cultuur; b. deze Tussenrapportage aan te bieden aan het raadspresidium met het verzoek deze ter instemming voor te leggen aan de Raad.


2. Vaststelling prioriteitenlijst noodstroom.

Toelichting:
De stroomstoringen in de gemeente Haaksbergen van 2005 en 2007 hebben laten zien dat ondanks de hoge betrouwbaarheid van de energievoorziening in Nederland, het niet ondenkbaar is dat burgers, bedrijven en overheid worden geconfronteerd met stroomstoringen van korte of langere duur. Het is daarom van belang om op voorhand al aan te geven welke instellingen, gebouwen en bedrijven aangesloten moeten worden op noodstroom. In samenwerking met Essent is deze lijst opgesteld en zal met dit besluit verder geconcretiseerd worden.

Besluit college:


1. akkoord te gaan met de prioriteringslijst zoals deze bij het voorstel is bijgevoegd;
2. de ambtenaar rampenbestrijding de opdracht te geven Essent op de hoogte te brengen van uw besluit en de lijst te overhandigen.


3. Vaststelling distributiepunten nooddrinkwater.

Toelichting:
Het college stelt de distributiepunten voor nooddrinkwater vast en geeft de ambtenaar rampenbestrijding de opdracht de VROM inspectie en Brabant Water te informeren over haar besluit.

Besluit college:


1. de locaties voor distributiepunten voor nooddrinkwater vast te stellen;
2. de VROM inspectie en Brabant Water te informeren over uw besluit met betrekking tot de distributiepunten.


4. Vaststelling prijsgrenzen woningcategorieën 2008.

Toelichting:
Sinds enkele jaren worden binnen de stedelijke regio Breda-Tilburg, waar Goirle deel van uit maakt, afspraken gemaakt over prijsgrenzen voor de verschillende woningcategorieën Deze prijsgrenzen worden jaarlijks geïndexeerd. De indexering wordt ge baseerd op onder andere de Nationale Hypotheekgarantie.

Besluit college:
in het kader van het volkshuisvestingsbeleid de volgende prijsgrenzen hanteren voor het jaar 2008;

o Goedkoop: tot ¤ 168.000,00
o Betaalbaar: tot ¤ 215.000,00
o Middelduur: ¤ 215.000,00 tot ¤ 265.000,00 o Duur: vanaf ¤ 265.000,00


5. Inspraakprocedure bestemmingsplan "Wildackers-Abcoven 1e herziening Geeracker".

Toelichting:
In de vergadering van 12 december 2006 is door het college van burgemeester en wethouders een positieve houding ingenomen ten a anzien van de realisatie van een woonzorgcomplex met 31 zorgappartementen op de locatie Geeracker te Goirle. Besloten is de bestemmingsplanprocedure te starten zodra het plan voldoet aan de nota van randvoorwaarden en uitgangspunten en een privaatrechtelijke overeenkomst is getekend voor kostenverhaal. Op 20 juli 2007 is ingestemd met de planopzet. Op 24-04-2008 is de exploitatieovereenkomst door beide partijen ondertekend. Het voorontwerp van de benodigde bestemmingsplanherziening is nu ook voldoende concreet om voor inspraak vrij te geven.

Besluit college:

a. in te stemmen met het voorontwerp bestemmingsplan 'Wildackers-Abcoven, 1 e herziening Geeracker'; b. het voorontwerp vrij te geven voor de inspraakprocedure en het plan na publicatie gedurende 6 weken ter inzage te leggen; c. de commissie Ruimte en alle raadsfracties schriftelijk op de hoogte stellen van de start van de inspraakprocedure met behulp van bijgevoegde memo.


6. Jaarrekening 2007.

Toelichting:
De nota dient ter vaststelling van de jaarrekening 2007 en de tekst van het raadsvoorstel behorende bij de jaarrekening 2007, die sluit met een nadelig saldo van ¤ 87.405,00.

Besluit college:

a. de tekst van de conceptjaarrekening 2007 vaststellen (inclusief jaarverslag en bijlageboek); b. instemmen met de tekst van het raadsvoorstel ter zake.