CDG Europe BV


InstallFree en CDG Europe tekenen distributie overeenkomst

11-6-2008

Maakt het Europese resellers mogelijk next generation desktop en applicatie virtualisatie producten te leveren

Brussel, 20 mei 2008 CDG Europe, distributeur van innovatieve IT oplossingen, en InstallFree, Inc., leverancier van next generation desktop en applicatie virtualisatie producten, zijn een overeenkomst aangegaan om de InstallFree oplossingen te distribueren binnen Europa. De overeenkomst vergroot het portfolio van CDG Europe binnen de groeiende markt van virtuele desktop applicaties. InstallFree heeft baat bij CDG Europes Value Add visie en international reseller basis.

Peter Hoekstra, CEO van CDG Europe: Applicatie virtualisatie heeft de trend gezet voor desktop virtualisatie. Steeds meer klanten zien de voordelen van centraal aangeboden virtuele applicaties die lokaal draaien en hiermee ook mobiel worden. InstallFree overkomt de vele beheersuitdagingen die desktop applicaties met zich meebrengen en is daarmee ideaal voor partijen die zich richten op desktop beheer tegen vaste lage kosten. Met InstallFree bieden wij een oplossing voor klanten die zoeken naar een sterke onafhankelijke aanbieder voor zowel applicatie als desktop virtualisatie.

Yori Gabay, mede-oprichter en CEO van InstallFree: Wij zijn erg blij met de overeenkomst met CDG Europe. CDG Europe heeft een geweldige reputatie als het neerkomt op het succesvol in de markt brengen van next generation IT oplossingen. Samen kunnen we de kracht van deze technologie aan de resellers en eindgebruikers laten zien.

De virtuele InstallFree Bridge applicaties en de virtuele InstallFree Desktop bevatten alle bronnen die nodig zijn om te functioneren zonder dat er software geïnstalleerd moet worden op de desktop. Ontworpen met de systeembeheerder en gebruiker in het achterhoofd, nestelt de virtuele InstallFree applicatie of de complete InstallFree Desktop zich naadloos binnen iedere Windows XP of Vista omgeving. Hierdoor lijkt het alsof centraal beheerde InstallFree applicaties op de pc of laptop van de gebruiker zijn geïnstalleerd. De systeembeheerder kan de applicaties eenvoudig implementeren, beheren en ondersteunen in een veilige omgeving. De gebruiker kan zijn virtuele desktop vanaf iedere pc benaderen, zelfs als deze is dichtgezet.

Over CDG Europe
CDG Europe B.V. is dé innovatieve IT distributeur en levert oplossingen voor veilige en efficiënte Applicatie Beschikbaarheid. Met producten als VMware, Citrix, RES Software, Secure Computing, Cranberry, Platespin, VizionCore en Expand Networks is CDG Europe leider in het aanbieden en ondersteunen van marktgerichte oplossingen op het gebied van optimale Applicatie Beschikbaarheid. CDG Europe is van al deze producten geautoriseerd trainingscentrum en kan dan ook voorzien in opleidingstrajecten voor zowel partners als eindgebruikers. www.CDGeurope.eu.

Over InstallFree
InstallFree, Inc. voorziet in next generation virtuele applicatie en desktop oplossingen. InstallFree, Inc. is een privaat bedrijf met het hoofdkantoor in Stamford, US en Research en Development in Israel. Het management team bevat gerespecteerde Windows experts en heeft meer dan 30 jaar ervaring. InstallFree is opgericht in 2006. www.InstallFree.com.

link