Managementgoeroe naar Maastricht


Professor C.K. Prahalad seminar 'Invest in the Future'

MAASTRICHT, 20080226 -- Professor C.K. Prahalad, de nummer 1 onder de meest belangrijke en vernieuwende management denkers, bezoekt op 20 mei de Maastricht School of Management. Tijdens de `Prahalad Business Lunch' en het `Invest in the Future' seminar leidt professor Prahalad de deelnemers langs de meest innovatieve strategische management visies van dit moment. De opbrengst komt ten goede aan studiebeurzen voor studenten uit ontwikkelingslanden. Meer informatie vind u op www.msm.nl/prahalad.

De spreker tijdens `Invest in the Future'
Professor C.K. Prahalad wordt al decennia lang gerekend tot de top tien management vernieuwers. Als auteur van verschillende bestsellers is hij al jaren een autoriteit, te vinden tussen namen als Porter, Kotler, Kaplan en Jack Welsh. In 2007 behaalde hij de eerste plaats op de Suntop Media's 2007 "Thinkers 50" lijst: www.thinkers50.com. Ook als consultant wist hij naam te maken en mag hij onder andere Oracle, TRW, en Unilever tot zijn klanten rekenen. Voor Philips was Prahalad het brein achter de Operatie Centurion.

Bottom of the Pyramid (BOP)
Opzien baarde het van zijn hand verschenen `The Fortune at the Bottom of the Pyramid: Eradicating Poverty through Profits. In dit werk belicht hij zijn BOP concept. 's Werelds snelst groeiende nieuwe markt is niet waar u die zou verwachten; maar onder aan de piramide. De wereld kent ruim vier miljard mensen die aan de onderkant van de piramide leven, die eigenlijk genegeerd worden en niet als een serieuze markt gezien worden. Midden en klein bedrijven, maar ook multinationals verkrijgen een enorme concurrentievoorsprong wanneer ze in staat zijn deze consumenten aan de `onderkant van de piramide' te bedienen. Of u nu een zakelijk leider bent of een antiarmoede activist, businessgoeroe Prahalad laat u zien waarom u het zich niet kunt permitteren de 'Bottom of the Pyramid' (BOP) markten te negeren.

Alle deelnemers aan het seminar ontvangen dit boek. De deelnemers aan de Prahalad Business Lunch ontvangen bovendien zijn nieuwste werk dat 10 april a.s. uitgegeven wordt: The New Age of Innovation.

MSM & MVO - Prahalad Scholarships
Al meer dan een halve eeuw richt Maastricht School of Management zich primair op een duurzame internationale samenleving en ontwikkeling door hoogwaardig management onderwijs zo breed mogelijk toegankelijk te maken voor mensen uit opkomende markten, groei economieën en landen in ontwikkeling. Door te investeren in het `human capital' in die regio's levert MSM haar bijdrage aan een duurzame groei van de mondiale samenleving. Veel studenten volgen hun MBA bij MSM, gefinancierd door overheidsbeurzen en beurzen uit het bedrijfsleven. Met dit evenement wil MSM dit streven en haar maatschappelijke verantwoordelijkheid verder gestalte geven.

De opbrengst van dit evenement zal geheel ten goed komen aan het MSM Fund, dat studiebeurzen voor studenten uit groei-economieën en zich ontwikkelende landen mogelijk maakt.

Prahalad Business Lunch
Vanwege zijn exclusiviteit kent deze business lunch een beperkt aantal deelnemers. Snel inschrijven is daarom aan te raden.

Round Table Africa `Partnering with Africa' seminar
Op 21 mei organiseert het MSM Kenniscentrum voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, het MSM Sustainable Development Center, het seminar `Partnering with Africa'. 35 Senior economen, mensen uit het internationale bedrijfsleven en ontwikkelingssamenwerkingspecialisten verzorgen workshops en presenteren mogelijkheden en kansen voor zaken doen met Zuidelijk en Oost-Afrika. De workshops concentreren zich op marktclusters als toerisme, mijnbouw, landbouw, biofuel, supermarkten, bloemen, publieke dienstverlening. Deze dag maakt deel uit van het Round Table Africa programma, dat zich richt op structurele samenwerking tussen internationale ondernemers, lokale ondernemingen, overheid en beleidsmakers.

Meer informatie over deze twee seminars vind u op www.msm.nl/prahalad.





Ingezonden persbericht