Burgemeester Haarlem neemt eerste spel van zijn stad in ontvangst


Nieuw! Het Haarlemspel

DEN HAAG, 20080515 -- Haarlem is een prachtige stad aan het Spaarne, met zijn historische binnenstad en schattige hofjes. Voor iedereen die de stad kent of beter wil leren kennen is er nu het Haarlemspel. Een triviant-achtig kaartspel boordevol weetjes over de Spaarnestad. Informatief maar vooral ook leuk. Op dinsdag 20 mei wordt het eerste Haarlemspel uitgereikt aan burgemeester Bernt Schneiders.

In het Haarlemspel wordt middels vragen en antwoorden ingegaan op de:

o Geschiedenis van Haarlem,
o Bijzondere Gebouwen in de stad,
o Locale Kunst & Cultuur,
o Bekende Haarlemmers,
o Sport, Uitgaan & Entertainment.

Het Haarlemspel maakt op een eenvoudige wijze interessante informatie over de stad toegankelijk voor een breed publiek. Spannend, leuk en leerzaam, voor jong en oud, en een must voor elke echte Haarlemmer.

Haarlemmer van de dag
In het spel strijden twee tot vier spelers, vanaf 12 jaar, voor de titel `Haarlemmer van de dag'. Hiervoor krijgen ze om de beurt een vraag in een van de verschillende categorieën. Bij het juiste antwoord verdient een speler een Damiaatje van de desbetreffende categorie. Degene die als eerste van alle categorieën een Damiaatje heeft verzameld heeft gewonnen.

Uitvoering
Het spel is uitgevoerd in een mooie hardkartonnen doos en bevat 48 vragenkaarten met 288 vragen en opdrachten over Haarlem, 30 Damiaatje-kaarten, 1 rondekaart en 1 spelregelkaart. Bovendien zit een fullcolour foldertje in de doos met leuke informatie over de stad, geïllustreerd met indrukwekkende foto's.

Het Haarlemspel is voor ¤ 12,50 verkrijgbaar in elke boekwinkel (ISBN 978-90-78369-19-6), in locale VVV's, bij enkele regionale detaillisten en online te bestellen op www.haarlemspel.nl


Bestellen:

Haarlemspel
Haarlemspel
-