Meer dan 15000 bezoekers voor naakte "Heilige" Yolanthe Cabau


De exposite Femina Sancta van de kunstenaar Ronald Schmets heeft al meer dan 15000 bezoekers naar DEGALERIE DENHAAG gelokt. Expositie verlengt t/m 25 mei

DEN HAAG, 20080520 -- In deze expositie is onder meer Yolanthe Cabau van Kasbergen afgebeeld als "Heilige" vrouw. De beeltenis van Yolanthe laat door het naakte karakter weinig te raden over. De exposite is t/m 25 mei 2008 gratis te bekijken in DEGALERIE DENHAAG

In Femina Sancta' staat opnieuw de verbeelding van de `heilige vrouw' centraal. Vrouwen van nu staan model voor de tijdloze, mystieke vrouw, die bewondering oproept en spirituele kracht uitstraalt. Voor `Femina Sancta' poseerden onder andere eigentijdse vrouwen als; Yolanthe Cabau van Kasbergen, Victoria Koblenko, Evi Hanssen, Georgina Kwakye, Kirsten en Karlein Nolet.

De kunstwerken zijn grote compilaties, opgebouwd uit soms meer dan twintig opnamen. Al het werk is op groot formaat, op high gloss metallic papier afgedrukt, en vervolgens ingegoten in kunsthars. Daardoor ontstaat een schijnbaar lichtgevend eindresultaat.

Ronald Schmets zet met `Femina Sancta' opnieuw een krachtig statement neer: dat de verering van de vrouw tijd- en eindeloos is, en dat de droom soms zeer dichtbij de werkelijkheid staat.





Ingezonden persbericht