Excitor lanceert een nieuwe versie van DME


en maakt het thema `Mobility' voor ondernemingen toegankelijker én makkelijker met lagere kosten

AMSTERDAM, 20080520 -- Amsterdam, 20 mei 2008 Met DME 2.0 introduceert Excitor een set unieke en intelligente tools om de kosten van het gebruik van mobiele telefoons met zakelijke e-mail te verlagen. Deze tools zijn concrete voorbeelden van "context-based IT" welke onlangs werden aangekondigd door Gartner als één van de top 10 trends op het jaarlijkse Gartner's ITXPO te Barcelona (mei 2008). DME 2.0 heeft een aantal nieuwe functies die nieuwe samenwerkingsmogelijkheden biedt aan gebruikers via hun mobiele telefoons.

DME wordt continu verbeterd om te zorgen voor een zo laag mogelijke TCO, de beste mobiele beveiliging van uw data en een eenvoudige administratie. Tegelijkertijd geeft DME de gebruiker de best mogelijke ervaring tijdens een drukke werkdag.

DME is een groot succes in Europa bij kostbewuste klanten die hoge eisen stellen op het gebied van databeveiliging. Internationale analisten plaatsen Excitor tussen de meest toonaangevende aanbieders van `mobile e-mail' en `mobile devicemanagement'. Met DME 2.0 maakt Excitor een duidelijke sprong voorwaarts ten opzichte van haar concurrentie.

Op de voorgrond van Gartner's trends
"Met DME 2.0 introduceren we AdaptivePush(TM), een raamwerk voor een breed spectrum van nieuwe functies die het voor DME mogelijk maakt om verdere stappen te nemen in de markt " zegt Mads Skalbo, COO bij Excitor. Hij vervolgt: "AdaptivePush(TM) is een cruciale versnelling voor mobiele samenwerking door op een intelligente manier de telefoons te beheren/controleren".

AdaptivePush(TM) creëert nieuwe functies waardoor bedrijven nog meer controle krijgen op de kwaliteit van dienstverlening. Tegelijkertijd worden de kosten verlaagd van `mobile e-mail' evenals de belkosten. Deze verlaging wordt gerealiseerd doordat men verschillende profielen per gebruiker kan creëren.

AdaptivePush(TM) is een concreet voorbeeld van "context-based IT" - een van de belangrijkste technologische trends genoemd op het jaarlijkse Gartner's ITXPO te Barcelona (mei 2008).

Lage TCO - de slimme manier
AdaptivePush(TM) bevat Connection Manager, die het mogelijk maakt dat werknemers alleen specifieke operators gebruiken voor het roamen en hierdoor de standaardkeuze welke bepaald wordt door de SIM card zal verwerpen.

Als een werknemer over grenzen aan het reizen is, zal de Connection Manager ervoor zorgen dat zijn/haar mobiele telefoon de voordeligste operator gebruikt in plaats van het gebruiken van de aangewezen operator voor het roamen door de landelijke netwerkoperator.

Verlaag de kosten voor het beluisteren van voicemail
VoiceExtender(TM) is ook een van de nieuwste functies binnen DME 2.0 om kosten te beheersen. VoiceExtender(TM) maakt het mogelijk om voicemails direct op de telefoon te ontvangen, in plaats van eerst de voicemailservice van de netwerkoperator te moeten bellen. Hiermee kan men vermijden dat er kostenverspilling ontstaat door het bellen van de voicemailservice.

Integratie met Instant Messaging
Instant Messaging wordt steeds meer een manier van samenwerken binnen organisaties. Daarom heeft Excitor in DME 2.0 een integratie met Lotus Sametime mogelijk gemaakt.
E-mails van collega's die Sametime gebruiken geven hun Sametime status aan als ze ingelogd zijn en/of ze bereikbaar zijn via Sametime. Deze functie zal ook zeer binnenkort beschikbaar zijn voor Microsoft Live Communication Server.

Ondersteuning voor meerdere SIM cards - met behoud van veiligheid
DME heeft het altijd al mogelijk gemaakt dat alle data wordt gewist op een mobiele telefoon zodra men een nieuwe SIM card in het toestel plaatst. - dit is wat er normaliter gebeurt als een telefoon gestolen is.
Met DME 2.0 is het nu mogelijk om een aantal goedgekeurde SIM cards te koppelen aan een telefoon. Dit voorziet in de behoefte van gebruikers die meerdere SIM kaarten gebruiken, bijvoorbeeld voor het scheiden van privé- en zakelijk gebruik. Of wanneer men wil roamen door middel van lokale SIM cards, om de kosten te beperken.

Over Excitor
Excitor is een Deens software bedrijf die de DME oplossing heeft ontwikkeld zodat ondernemingen mobiele services kunnen leveren zonder dat dit ten koste gaat van de beveiliging en tevens op een efficiënte manier al hun mobiele devices kunnen beheren.Onze klanten bestaan uit middelgrote en grote ondernemingen die op vele terreinen werkzaam zijn, waaronder financiële administratie, automobielindustrie, bankwezen, energiebedrijven, financiële services, gezondheidszorg, verzekeringsmaatschappijen, professionele services, de publieke sector en nog vele andere. Bezoek onze website voor specifieke informatie over onze klanten.

De klanten van DME zijn ervan overtuigd dat ze hun medewerkers meer mogelijkheden bieden door ze via hun mobiele telefoons, smartphones of PDA's toegang te geven tot corporate e-mail, agenda's en bedrijfsgegevens. Ze zien in dat dit een fundamentele verandering kan betekenen in de manier waarop klanten worden bediend, hoe er met partners wordt omgegaan en hoe werknemers intern samenwerken. Dit wordt vooral veroorzaakt doordat werknemers meer en meer op verschillende locaties werken, naar het buitenland of naar andere steden reizen, klanten bezoeken, thuiswerken, aan de andere kant van de stad zijn of zich ergens anders in het kantoor bevinden.

Excitor brengt DME op de markt via een netwerk van professionele, erkende partners, ieder met een grote deskundigheid op het gebied van de belangrijkste e-mailplatforms, IT-infrastructuur, beveiliging en technologieën voor mobiele devices.





Debbie Rog