Ingezonden persbericht


Scootmobieltraining op 20 mei en 4 juni

Tijdens twee trainingsmiddagen in De Maten en Orden kunnen scootmobielgebruikers hun kennis van verkeersregels opfrissen en hun rijvaardigheid en voertuigbeheersing verbeteren. Scootmobielrijders kunnen een route met hindernissen afleggen en er is een oog- en gehoortest. De middagen worden afgesloten met het uitreiken van een certificaat van deelname.

Iedere inwoner van Apeldoorn moet volwaardig kunnen meedoen in de maatschappij. De trainingsdagen zijn gericht op het verhogen van de zelfstandigheid en mobiliteit van mensen met een beperking. Mensen met een scootmobiel in de wijken De Maten en Orden en omgeving hebben een uitnodiging ontvangen. Ook andere geĂŻnteresseerden kunnen zich opgeven.

Op 20 mei is de scootmobieltraining in Wijkcentrum De Stolp, Violierenplein 101, op 4 juni is de bijeenkomst op de Koning Willem III, Frank van Bijnenkazerne, Sportlaan 55. De bijeenkomsten beginnen om 13.30 uur en zijn om 16.00 uur afgelopen. Voor meer informatie of voor het aanmelden kunt u bellen met het Platform Gehandicapten Apeldoorn, mevrouw A. Weernink, telefoon (055) 301 34 84 of de heer E. Nagelsmith, telefoon (055) 844 91 05.

Deze dagen worden georganiseerd door het Platform Gehandicapten Apeldoorn en zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn, Veilig Verkeer Nederland, Hans Anders, Beter Horen, Pearle, Harting-Bank en Rabobank. Deskundige vrijwilligers zijn bereid de deelnemers de helpende hand te bieden.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht