Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 15 mei 2008

Uitnodiging ondertekening samenwerkingsovereenkomst Connexxion en gemeente Alkmaar

Busjes leerlingenvervoer op aardgas

'Kwalitatief goed, betrouwbaar en veilig leerlingenvervoer', dat waren de uitgangspunten van de gemeente Alkmaar bij de keuze voor een nieuwe aanbieder voor het leerlingenvervoer. Connexxion Taxi Services gaf niet alleen gehoor aan deze punten maar deed daarnaast ook het aanbod om haar personenbusjes op aardgas te laten rijden. Dinsdag 20 mei zetten beide partijen hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

Het aanbod van Connexxion past in het gemeentelijk beleid ter verbetering van de luchtkwaliteit, waarin het stimuleren van rijden op aardgas als één van de speerpunten is benoemd. De gemeente Alkmaar heeft duurzaamheid hoog in haar vaandel staan en is landelijk een koplopergemeente wanneer het gaat om de inkoop van duurzame producten en diensten.

Per schooljaar maken dagelijks zo'n 300 Alkmaarse leerlingen gebruik van het door de gemeente georganiseerde vervoer van en naar het speciaal (basis) onderwijs in Alkmaar en omstreken. Afhankelijk van de levering door Mercedes zullen de eerste van de vierendertig achtpersoons busjes in augustus gaan rijden.