Gemeente Apeldoorn

Apeldoorners kunnen stemmen voor de Louise de Brauwprijs

Inwoners van Apeldoorn kunnen stemmen op de genomineerden voor de Louise de Brauwprijs 2008. Deze prijs voor bijzondere vrijwilligers of -projecten wordt op 28 mei uitgereikt. Stemmen kan via de website van de gemeente en via de bon in het Apeldoorns Stadsblad van 21 mei a.s.

Via de diverse voorrondes zijn er vijf vrijwilligersprojecten genomineerd die kans maken op de Louise de Brauwprijs. Een jury van vijf bekende Apeldoorners kiest uit deze genomineerden de uiteindelijke winnaar. Deze winnaar wint een bedrag van E 2.500,-. Daarnaast is er een publieksprijs te winnen van E 500,-. Deze publieksprijs komt tot stand door voorkeursstemmen van alle Apeldoorners. De gewonnen bedragen worden weer aan vrijwilligerswerk besteed.

De genomineerden zijn:

- Categorie Welzijn: Stichting Pierrot, een dans- en expressiegroep voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke en lichamelijke achterstand.
- Categorie Zorg Stichting 'kLEEF. Stichting 'kLEEF ondersteunt mensen kanker en hun naasten.
- Categorie Cultuur: VSM, sinds1975 actief in het onderhouden, restaureren en laten rijden van oud spoorwegmaterieel.
- Categorie Natuur en Milieu: Natuurlijk Nieuwsgierig. Het project uit de wijk Osseveld-Woudhuis wil kinderen tot 12 jaar verantwoordelijkheid bijbrengen voor hun eigen leefomgeving en het spelenderwijs interessant maken.
- Categorie Sport: REAL-X, een ontmoetingsplek voor jong en oud waar skateboarders, inline skaters, breakdancers, bandjes, kaarters, sporters en gamers bij elkaar komen en zich zes dagen per week kunnen ontspannen. Op www.apeldoorn.nl/verschilmakers en in het Stadsblad van 21 mei is meer informatie over de genomineerden te vinden.

De Louise de Brauwprijs is een prijs voor bijzondere vrijwilligers of -projecten. De prijs is genoemd naar oud-burgemeestersvrouw Louise Dijckmeester-de Brauw. Zij heeft zich tijdens, maar ook na de ambtsperiode van haar man op bijzondere wijze ingezet voor vrijwilligers in Apeldoorn.

Einde persbericht

Noot voor de redactie,