Ingezonden persbericht


Aladdin winnaar CompTIA/SoftwareCEO Innovation Award 2008

HASP SRM van Aladdin erkend als toonaangevende kopieerbeveiliging voor software

IJsselstein, 20 mei 2008 Computer Technology Industry Association (CompTIA) en SoftwareCEO hebben de Software Innovation Award 2008 toegekend aan Aladdin HASP SRM. Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN) is wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging.

Aladdin HASP SRM is het krachtigste systeem voor kopieerbeveiliging van software en de enige geïntegreerde oplossing voor software- en hardwarematige IP-beveiliging en licentieverlening. Met Aladdin HASP SRM kunnen software-uitgevers hun winst maximaliseren.

De jaarlijkse uitreiking van de Software Innovation Award van CompTIA/SoftwareCEO is een erkenning van de meest innovatieve producten, ideeën en bedrijfsmodellen. Producten en bedrijfsmodellen die de groei en innovatie sterker stimuleren dan conventionele software-ideeën en -processen, komen in aanmerking voor een nominatie. De finalisten zijn geselecteerd op basis van het bereik, de invloed en de innovatieve aanpak van de oplossing.

"Dit jaar was een recordaantal van meer dan 90 bedrijven genomineerd voor de CompTIA/SoftwareCEO Innovation Award", zegt David Sommer, Chief Operating Officer van CompTIA en uitgever van SoftwareCEO. "Uit dit aantal blijkt de creativiteit en kracht van de softwaremarkt. Een markt die producten en diensten blijft ontwikkelen en toegevoegde waarde blijft leveren aan bedrijven. Aladdin Knowledge Systems heeft de CompTIA/SoftwareCEO Innovation Award gekregen, omdat dit bedrijf vooroploopt voor wat betreft digitale innovatie. Ik ben verheugd dat we hun inspanningen met deze prijs kunnen erkennen."

De jury was bij de evaluatie van Aladdin HASP SRM van mening dat deze kopieerbeveiliging 'innovatief' is en noemde de hardware/software-integratiemogelijkheden een ongeëvenaard aanbod voor ontwikkelaars. Bovendien prees de jury Aladdin om zijn uitgebreide website en keur aan casestudy's van producten.

"Aladdin probeert voortdurend koploper te blijven op het gebied van software-DRM en wij zijn zeer tevreden dat SoftwareCEO de unieke mogelijkheden van HASP SRM erkent", zegt Laila Arad-Allan, vicepresident Software-DRM van Aladdin Knowledge Systems. "HASP SRM is de enige geïntegreerde hardware- en softwareoplossing voor DRM, die de technische aspecten volledig gescheiden houdt van de bedrijfsprocessen. Daarnaast houdt Aladdin de bescherming en licentieverlening volledig op één lijn met de levenscyclus van het softwareproduct. Met behulp van slechts één set rolgebaseerde tools kan een software-uitgever zijn mensen zo efficiënt mogelijk inzetten. Bedrijven kunnen zo snel reageren op veranderende behoeften van de markt en er ontstaan veel meer mogelijkheden voor het beschermen, licentiëren en distribueren van software. Hierdoor kunnen gebruikers de software perfect laten aansluiten op hun bedrijfsmodel en innovatieve ideeën stimuleren."

Over SoftwareCEO

SoftwareCEO is een uitgebreide elektronische nieuwsbrief en een webportal van softwareleiders voor softwareleiders. SoftwareCEO is de eerste bron van de software-industrie voor informatie en advies over softwaremarketing, verkoop, zaken, prijsstelling, financiering en diensten. Meer informatie is te vinden op www.softwareceo.com.

Over CompTIA

De Computing Technology Industry Association (CompTIA) is een wereldwijde branchevereniging voor de IT-industrie. Het doel van CompTIA is het verbeteren van de transparantie van de IT-sector. CompTIA ontwikkelt onpartijdige standaarden en certificeringen in samenwerking met partners en brengt overheid en bedrijfsleven bij elkaar. CompTIA, die een waarde van drie miljard dollar vertegenwoordigt, is actief in meer dan honderd landen. Tot de leden van CompTIA behoren toonaangevende bedrijven op het gebied van innovatie, de kanaalpartners en de leveranciers van oplossingen.