Ingezonden persbericht


Michael Bleekemolen 30 keer aan de start in Monaco

Aerdenhout, 19 mei 2008 - Komend weekend komt Michael Bleekemolen (Aerdenhout) voor de dertigste keer in actie op het wereldberoemde stratencircuit van Monaco. De 58-jarige coureur maakt een eenmalige rentree in de Porsche Supercup, waarin hij het onder meer opneemt tegen zijn zoons Sebastiaan en Jeroen. "Zij gaan het moeilijk krijgen", grijnst de jubilaris.

Michael Bleekemolen had al afscheid genomen van de Porsche Supercup. De Porsches van Team Bleekemolen worden dit seizoen bemand door Sebastiaan Bleekemolen en Tim Buijs. Voor de race in de straten van Monaco maakt 'Bleek' een uitzondering. "Monaco is en blijft voor mij iets heel speciaals. De sfeer is er heel apart en het racen vlak langs de vangrails blijft een erg bijzondere ervaring. Daarnaast is het raceweekeinde in Monaco voor ons uniek omdat we met onze boot in de haven, vlak naast de baan, liggen. "

Michael Bleekemolen debuteerde in de jaren '70 in de nauwe straten van Monaco achter het stuur van een Formule 3-bolide. Sinds het begin van de jaren '80 concentreert hij zich voornamelijk op merkencups. Michael behaalde in Monaco diverse podiumplaatsen in de Europese merkencups van Renault, met als hoogtepunt een zege in het EK Renault Sport Spider. Vanaf 2003 kwam Michael enkele keren in de Porsche Supercup op het stratencircuit in actie.

Bleekemolen rijdt komend weekeinde voor het team van Jetstream Motorsport in de Porsche Supercup. "Daar kwam een plaats vrij en die kans heb ik gelijk gepakt. Ik vind het echt te gek dat ik er komend weekend weer bij ben. Naast mijn jubileum is het uniek dat ik samen met mijn twee zoons in deze ultracompetitieve merkencup aan de start sta. Ik kijk er, in mijn 38ste raceseizoen, echt naar uit."

Jeroen Bleekemolen (26) behoort dit seizoen tot de grote kanshebbers op de titel in de Porsche Supercup. Hij staat momenteel op de tweede plek in de tussenstand.

Michael Bleekemolen debuteerde in 1971 in de autosport. In 1977 en 1978 behoorde hij enkele Grand Prix' tot het selecte clubje van Formule 1-coureurs. In zijn lange carrière won hij onder meer het Europees kampioenschap Formule Ford (1977) en eindigde hij als tweede in het EK Formule 3 (1979). Afgelopen winter liet Michael zien dat hij nog steeds snel is door de titel in het Winterkampioenschap op zijn naam te schrijven met een Porsche 911.

Michael Bleekemolen is tevens de man die het indoor karten in Nederland introduceerde. Bleekemolens Race Planet omvat uitdagende indoor kartbanen in Amsterdam, Delft en Mijdrecht.

Michael Bleekemolen laat op Circuit Park Zandvoort ook de droom van veel autosportliefhebbers uitkomen. Zij krijgen de kans om, individueel of in groepsverband, zelf een Porsche 911 raceauto, een Lamborghini Gallardo en een formuleauto te besturen. Het dagvullende programma bestaat daarnaast uit een groot aantal andere gemotoriseerde competitie- en fun-elementen.

Kijk op www.raceplanet.nl voor meer informatie!


---