Ingezonden persbericht


NXP chips zorgen voor een beter milieu

NXP produceert 400 miljoenste GreenChip

Eindhoven, 20 mei 2008 ­ In 2007 zei Al Gore "Embedded systems can be the most powerful part of a solution to the climate crisis". Hiermee bedoelde hij dat energiebesparende chips in elektronische apparatuur het wereldwijde energieverbruik sterk kunnen reduceren. NXP bewijst dat dagelijks met de productie van de GreenChip.

NXP richt zich al meer dan 10 jaar op het ontwikkelen van chips die zorgen voor minder energieverbruik om het draagvlak te vergroten voor het gebruik van energiebesparende en efficiënte chips. Met de eerste generatie 'groene' chips werd het energieverbruik van apparatuur in slaapstand sterk teruggebracht. Met de tweede generatie chips gaat NXP nog een aantal stappen verder en zorgt ervoor dat apparaten zelf energiezuiniger worden.

"De productie van de 400 miljoenste GreenChip is een echte mijlpaal voor ons en benadrukt het belang dat we hechten aan een beter milieu. De energiebesparende 'groene' chips kennen vele toepassingen. Zo worden ze gebruikt in fluorescerende lamp 'drivers' en notebook adapters", aldus René Penning de Vries, Chief Technology Officer van NXP.

Sinds de jaren negentig is NXP al succesvol met bijvoorbeeld de productie van energiezuinige opladers voor laptops en scheerapparaten. Inmiddels zit in de helft van alle laptops wereldwijd een 'groene' chip van NXP. Daarnaast heeft NXP het standby-verbruik van tv's, videorecorders en monitoren met energiebesparende technologieën teruggebracht van 10 watt naar minder dan 1 watt. De ambitie van NXP is om vooruitstrevend te blijven op het gebied van energiebesparende toepassingen.

Vandaag toonde NXP diverse demo's van de nieuwste, innovatieve, ontwikkelingen op het gebied van 'EcoDesign'(1) aan de media.

Minder CO2 door juiste bandenspanning
Een belangrijke energiebesparende toepassing is het Tyre Pressure Monitoring systeem (TPM), dat werkt door middel van RFID(2) chips. Deze chips meten de bandenspanning van auto's en zorgen voor een optimaal brandstofverbruik en verminderde CO2 uitstoot. Onvoldoende bandenspanning zorgt namelijk wereldwijd op jaarbasis voor een verspilling van miljoenen liters brandstof en daarmee voor de onnodige uitstoot van tonnen CO2.

NXP Semiconductors
NXP behoort tot de tien grootste halfgeleiderondernemingen ter wereld en werd meer dan 50 jaar geleden opgericht door Philips. Het hoofdkantoor van NXP staat in Europa. Het bedrijf telt 37.000 medewerkers in meer dan 20 landen. De omzet over 2007 bedroeg 6.3 miljard euro. NXP maakt halfgeleiders, systeemoplossingen en software die zorgen voor een betere zintuiglijke waarneming bij het gebruik van mobiele telefoons, personal media players, televisietoestellen, decoders, identificatietoepassingen, auto's en uiteenlopende andere elektronische apparatuur. Meer nieuws over NXP vindt u op www.nxp.com.

Voor meer informatie over NXP kunt u contact opnemen met: Text 100 Public Relations
Carolien Hoogerwaard
T (020) 530 43 46
E-mail: carolien.hoogerwaard@text100.nl

(1) EcoDesign staat voor: environmentally conscious design procedure; met andere woorden: een ontwerp procedure waarbij rekening wordt gehouden met het milieu. (2) RFID staat voor Radio frequency identification; dit is een identificatie met radiogolven en een technologie om van een afstand informatie op te slaan en te lezen van zogenaamde RFID-"tags" die op of in objecten zitten. If you would rather not receive future email messages from Text100, let us know by clicking here.Text100, Van Diemenstraat 164-166, Amsterdam, NH 1013 CN Netherlands